Гусь з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна страва для святкового столу хочу вам показати. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати гусака з яблуками, беріть на замітку цей нескладний рецепт і обов'язково повторіть його будинку.
Натерти спеціями птицю рекомендую заздалегідь. Залиште її на ніч у холодильнику перед запіканням. Крім того, ви завжди можете використовувати маринад на смак. Додавання в начинку чорносливу надає страві особливу пікантність, так що раджу спробувати такий варіант.
- Гусь - 1 штука
- Яблука - 4-5 штук
- Чорнослив - 150 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Гуся вимийте, обсушити і при необхідності очистіть. З'єднайте сіль, перець, сушені трави та інші спеції за смаком. Ретельно натріть птицю з усіх боків. Шию защипите зубочисткою. Викладіть в зручну форму і поставте в холодильник.
2. Для приготування начинки з'єднайте нарізані яблука і чорнослив.
3. Нафаршіруйте птицю.
4. Акуратно закріпіть зубочистками або зашейте нитками. На деко налийте 1.5 склянки гарячої води (можна використовувати бульйон).
5. Накрийте деко фольгою, надішліть гусака в розігріту до 200 градусів духовку. Через півгодинки приблизно можна зменшити температуру до 180 градусів. Запікається гусак не менше 3 годин. На останні півгодини можна зняти фольгу і дати йому підрум'янитися.
Смачного!
Смачного!