Рецепт Гусь з яблуками фото

Гусь з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Яблука , Гусь
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Традиційна страва для святкового столу хочу вам показати. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати гусака з яблуками, беріть на замітку цей нескладний рецепт і обов'язково повторіть його будинку.

Опис приготування:

Натерти спеціями птицю рекомендую заздалегідь. Залиште її на ніч у холодильнику перед запіканням. Крім того, ви завжди можете використовувати маринад на смак. Додавання в начинку чорносливу надає страві особливу пікантність, так що раджу спробувати такий варіант.

  • Гусь - 1 штука
  • Яблука - 4-5 штук
  • Чорнослив - 150 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
гусь з яблуками - фото крок 1
1. Гуся вимийте, обсушити і при необхідності очистіть. З'єднайте сіль, перець, сушені трави та інші спеції за смаком. Ретельно натріть птицю з усіх боків. Шию защипите зубочисткою. Викладіть в зручну форму і поставте в холодильник.
гусь з яблуками - фото крок 2
2. Для приготування начинки з'єднайте нарізані яблука і чорнослив.
гусь з яблуками - фото крок 3
3. Нафаршіруйте птицю.
гусь з яблуками - фото крок 4
4. Акуратно закріпіть зубочистками або зашейте нитками. На деко налийте 1.5 склянки гарячої води (можна використовувати бульйон).
гусь з яблуками - фото крок 5
5. Накрийте деко фольгою, надішліть гусака в розігріту до 200 градусів духовку. Через півгодинки приблизно можна зменшити температуру до 180 градусів. Запікається гусак не менше 3 годин. На останні півгодини можна зняти фольгу і дати йому підрум'янитися.
Смачного!

Схожі рецепти