Рецепт Гусь з яблуками в маринаді фото

Гусь з яблуками в маринаді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Привіт всім, хто любить готувати смачно і просто Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати маринад для гусака, а після запекти його ж з яблуками. Приступаємо до приготування страви!

Прекрасний варіант святкової страви, яке точно прикрасить будь-який стіл. Як можна помітити, готується гусак дуже просто, зате результат точно зможе приємно здивувати всіх гостей вашого свята. Завдяки маринаду, гусак набуває цікавий смак. Обов'язково спробуйте і ви не пошкодуєте

  • Гусь - 1 штука
  • Лимонний сік - 50 мілілітрів
  • Перець, сіль - За смаком
  • Яблука - 6 штук
  • Вуглеводи - 150 грам
1
Приготування страви починаємо з того, що гарненько промиваємо тушку гусака під водою, видаляємо сальні залози.
2
Для маринаду змішуємо лимонний сік, сіль і перець. Обмащуємо маринадом гусака зовні.
3
Яблука і аличу гарненько промиваємо і просушуємо. Нарізаємо на шматочки.
4
Начиняємо яблуками і аличею черевце гусака, zashivaem zhivotik.
5
Духовку розігріваємо до 200 градусів, гусака викладаємо па деко, застелений фольгою, зверху так само накриваємо птицю фольгою і випікаємо протягом 15 хвилин, потім прибираємо фольгу і знижуємо температуру до 180 градусів. Запікати потрібно ще 35-40 хвилин.
6
За бажанням можна в процесі запікання поливати гусака сумішшю меду, соєвого соусу та спецій. Це забезпечить гарну золоту скоринку і незвичайний смак. Блюдо готово, смачного!

Схожі рецепти