Рецепт Гусь в духовці фото

Гусь в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Різдво
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Смажена цілком тушка гусака прикрасить будь-який святковий стіл. Вам цікаво, як приготувати гусака в духовці? Зробити це не так вже й складно. Гусь виходить рум'яний, з красивою глянсовою скоринкою.

Опис приготування:

Для приготування гусака знадобиться додатковий жир. Але можна використовувати жир з тушки гусака. Гусь - птах велика, тому розраховуйте, що на кожен кілограм приблизний час випікання становить 30 хвилин (з невеликими похибками). До столу рекомендую подавати гусака цілком, так він виглядає набагато смачніше.

  • Гусь - 4 кілограма (тушка)
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль, чорний мелений перець - За смаком
  • Гусячий жир - За смаком
1
Увімкніть духовку і розігрійте її заздалегідь до 180 градусів. Гарненько вимийте гусака всередині і зовні, потім витріть паперовими серветками.
2
Використовуйте спеціальний лист з гратами на ньому, щоб можна було зливати жир. Викладіть гусака на деко і наколи його виделкою, потім сумішшю чайної ложки солі і перцю натріть шкіру гусака, змастіть її оливковою олією.
3
Змастіть ноги гусячим або іншим жиром, накрийте птицю фольгою і відправте в духовку, випікайте 120 хвилин.
4
Періодично зливайте з дека утворився жир, щоб шкіра добре підрум'яниться.
5
За півгодини до закінчення процесу випікання зніміть фольгу і випікайте без неї. Дістаньте гусака з духовки і знову накрийте фольгою, залиште на столі на 20 хвилин.
6
Подавайте гусака до столу цілком, зніміть фольгу і нарізуйте, так м'ясо збереже соковитість.

Схожі рецепти