Гусь в духовці з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гусака в духовці з яблуком - для вас! Мій простий рецепт допоможе всім господиням - і досвідченим, і тим. Хто тільки починає відкривати для себе красу готування. Вийде смачно!
Розповім, як приготувати гусака в духовці з яблуком - відмінне святкове блюдо, яке не залишить байдужими ні вас. Ні ваших гостей! У процесі приготування важливо не поспішати - чим нижче температура в духовці, і чим довше гусак запікається, тим ніжніше вийде м'ясо і начинка. Начинка, до речі, тут чи не смачніше самого м'яса виходить - просочена соками картопля, та ще й довго томління… Прямо тане в роті! Це дуже смачно, ви обов'язково повинні це спробувати!
- Гусь - 3.5 кілограма
- Яблука - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль - 3 чайних ложки
- Спеції - За смаком
1. Для початку свежеразмороженного гусака опустимо в окріп і проварити приблизно 10-15 хвилин. Потім очистимо від залишків пір'я та інших непотрібних штук як всередині. Так і зовні. Обсушити і остудити.
2. Тепер заповнюємо гусака зсередини шматочками яблук і картоплі. Ріжемо картоплю дрібніше - вона готується довше. Ніж яблука. А так час на підготовку зрівняється. Натираємо гусака і всередині, і зовні сіллю і спеціями. Зашиваємо черевце.
3. Розкочегарили духовку до 250 градусів. Обмотаємо тушку фольгою і викладаємо на деко грудкою вниз. У деко набираємо води на два пальця - щоб жир не горів. Через 20 хвилин пташку в духовці перевертаємо, а температуру знижуємо до 170 градусів. Готуємо приблизно 2 годину, але краще перевіряйте зубочисткою - в залежності від розміру гусака і якості духовки може знадобиться і більше, і менше часу.
4. Подаємо з картопляно-яблучної сумішшю, яка готувалася всередині гусака, або з будь-яким іншим гарніром за смаком. Готово!