Гусь в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ще не придумали, що зробити на Різдво чи інший святковий стіл, то візьміть на замітку цей варіант, як приготувати гусака в духовці цілком з апетитною начинкою.
Це надзвичайно апетитне і дуже святкова страва. В даному випадку гусак доповнений не тільки досить звичними яблуками, але і сухофруктами, замоченими в алкоголі. Як гарнір використовуються фрукти і картопля. Дуже смачно вийде в результаті. Дивіться, як приготувати гусака в духовці цілком.
- Гусь - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 3-6 зубчиків
- Яблука - 6-8 штук
- Груші - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Чорнослив - 200 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Ізюм - 100 грам
- Горілка - 100 мілілітрів
- Сушені трави - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
1. Ось такий яскравий, апетитний і різноманітний набір інгредієнтів використовується в рецепт приготування гусака в духовці.
2. Сухофрукти викладіть в невелику мисочку і залийте горілкою. Ви можете також взяти коньяк, наприклад. Залиште на 30-40 хвилин. Птицю вимийте, обсушити як слід.
3. З'єднайте сіль, перець, спеції і натріть цією сумішшю птицю з усіх боків. Очистіть 3-4 яблука і цибуля, наріжте шматочками. З'єднайте разом з сухофруктами, попередньо злив з них горілку. Наповніть птицю начинкою.
4. Зашийте або закріпіть зубочистками так, щоб начинка повністю виявилася всередині.
5. Птицю викладіть на деко і відправте в розігріту духовку. В цілому запікайте птицю близько 2.5-4 годин, в залежності від розміру. Підготуйте картопля, яблука і часник для гарніру.
6. Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Картопля подрібніть кубиками. Викладіть на деко, збризніть рослинним маслом, посоліть і присипте спеціями за смаком. На окремому листі розмістіть яблука з грушами, також змащені маслом і приправлені.
7. Запікайте овочі з фруктами близько 40-50 хвилин. Ось такий цікавий варіант, як зробити гусака в духовці цілком. Подавайте птицю і гарнір на одній страві, при бажанні доповніть зеленню.