Рецепт Гусь в духовці цілком фото

Гусь в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ще не придумали, що зробити на Різдво чи інший святковий стіл, то візьміть на замітку цей варіант, як приготувати гусака в духовці цілком з апетитною начинкою.

Опис приготування:

Це надзвичайно апетитне і дуже святкова страва. В даному випадку гусак доповнений не тільки досить звичними яблуками, але і сухофруктами, замоченими в алкоголі. Як гарнір використовуються фрукти і картопля. Дуже смачно вийде в результаті. Дивіться, як приготувати гусака в духовці цілком.

  • Гусь - 1 штука
  • Картопля - 4-5 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Часник - 3-6 зубчиків
  • Яблука - 6-8 штук
  • Груші - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Чорнослив - 200 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Горілка - 100 мілілітрів
  • Сушені трави - 2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
гусь в духовці цілком - фото крок 1
1. Ось такий яскравий, апетитний і різноманітний набір інгредієнтів використовується в рецепт приготування гусака в духовці.
гусь в духовці цілком - фото крок 2
2. Сухофрукти викладіть в невелику мисочку і залийте горілкою. Ви можете також взяти коньяк, наприклад. Залиште на 30-40 хвилин. Птицю вимийте, обсушити як слід.
гусь в духовці цілком - фото крок 3
3. З'єднайте сіль, перець, спеції і натріть цією сумішшю птицю з усіх боків. Очистіть 3-4 яблука і цибуля, наріжте шматочками. З'єднайте разом з сухофруктами, попередньо злив з них горілку. Наповніть птицю начинкою.
гусь в духовці цілком - фото крок 4
4. Зашийте або закріпіть зубочистками так, щоб начинка повністю виявилася всередині.
гусь в духовці цілком - фото крок 5
5. Птицю викладіть на деко і відправте в розігріту духовку. В цілому запікайте птицю близько 2.5-4 годин, в залежності від розміру. Підготуйте картопля, яблука і часник для гарніру.
гусь в духовці цілком - фото крок 6
6. Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Картопля подрібніть кубиками. Викладіть на деко, збризніть рослинним маслом, посоліть і присипте спеціями за смаком. На окремому листі розмістіть яблука з грушами, також змащені маслом і приправлені.
гусь в духовці цілком - фото крок 7
7. Запікайте овочі з фруктами близько 40-50 хвилин. Ось такий цікавий варіант, як зробити гусака в духовці цілком. Подавайте птицю і гарнір на одній страві, при бажанні доповніть зеленню.

Схожі рецепти