Гуляш з яловичини з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно це угорську страву прийнято готувати з м'яса з картоплею, цибулею і перцем, але мені більше подобається смак гуляшу, якщо замінити перець помідорами, пропоную вам спробувати мій варіант.
Цей рецепт приготування гуляшу з яловичини з помідорами один з найулюбленіших у моїх домочадців, напевно, тому що це блюдо виходить дуже наваристий, ситне і по-домашньому смачне. Ну а я в свою чергу намагаюся балувати їх якомога частіше таким частуванням, тим більше, що приготувати його не так вже й складно. А сьогодні я хочу і з вами поділитися своїм рецептиком і розповісти, як зробити гуляш з яловичини з помідорами, сподіваюся, це ароматне блюдо буде вам до смаку.
- Яловичина - 700-800 грам
- Сало - 80-100 грам
- Картопля - 6-7 штук
- Помідори - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Паприка - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - - За смаком
Насамперед ми нарізаємо невеликий шматочок сала кубиками і викладаємо його на розігріту сковорідку.
Обсмажуємо сало доти, поки з нього не витопиться весь жир.
Далі промите і висушене м'ясо нарізаємо кубиками зі стороною в 2, 5-3 см.
Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо.
Викладаємо ріпчасту цибулю на сковороду і смажимо його разом з салом до золотистого кольору.
Поки смажиться цибуля, нарізаємо на невеликі шматочки помідори.
Обсмажену цибулю перекладаємо в каструлю, в якій будемо готувати гуляш.
На цибулю кладемо нарізане кубиками м'ясо.
Додаємо паприку за смаком, я зазвичай кладу її досить багато, так смак і аромат у гуляшу виходить насичений, а колір яскравий.
Тепер накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо гуляш на повільному вогні 25 хвилин.
З плином часу викладаємо в каструлю помідори і продовжуємо все гасити.
Картоплю нарізаємо досить великими кубиками і слідом за помідорами кладемо в каструлю.
Перемішуємо все, солимо і варимо гуляш на повільному вогні ще годину, протягом цього часу гуляш необхідно помішувати і додавати в нього потроху воду, інакше м'ясо з овочами почне пригорати. Густота готового блюда залежить від того, скільки води ви в нього додасте.
Коли м'ясо і картопля стануть м'якими, каструлю можна знімати з вогню і подавати гуляш до столу. Приємного всім апетиту!