Рецепт Груші у вині фото

Груші у вині
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Фрукти, Груша
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День закоханих
Десерти

Не знаю, чим здивувати гостей? Рецепт груш у вині - чудова ідея. Альтернативний спосіб подачі звичного фрукта - ніяких особливих продуктів не треба, але результат порадує навіть гурмана.

Вперше мені довелося спробувати груші в вині в одному бельгійському ресторані. Там їх подали разом з якимось м'ясною стравою як гарнір. Було смачно, але все-таки мої смакові рецептори не звикли до поєднання солодкого і солоного, тому було вирішено спробувати зробити груші в вині в домашніх умовах і подати їх як десерт. Якраз свято 14 лютого намічався - ось і приурочили. І, знати, результат був просто приголомшливий! Груші у вині виходять делікатесними, дивовижно смачними, хоча інгредієнтів ніяких особливих не треба. Вино можна використовувати недороге, все одно добре виходить. І, до того ж, його після варіння груш не потрібно виливати - з нього можна зробити соус. Втім, одного разу нам було лінь щось з нього готувати, тому ми просто додали туди спецій для глінтвейну, ще трохи поварили і випили як гаряче вино - дуже смачно, скажу я вам, хоча і консистенція трохи густіша. Словом, настійно рекомендую спробувати груші в вині! Удачі і приємного апетиту!

  • Груші - 4 штуки (великі)
  • Вино червоне - 750 мілілітрів
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Паличка ванілі - 1/2 штуки
  • Цукор - 300 грам
груші у вині - фото крок 1
Налийте в каструльку достатню кількість вина, щоб вони повністю покрили груші. Поставте на середній вогонь.
груші у вині - фото крок 2
Додайте спеції - цукор, корицю і ваніль.
груші у вині - фото крок 3
Доведіть до кипіння і дайте трохи покипіти, щоб винна суміш злегка загусла.
груші у вині - фото крок 4
Тим часом груші очистіть від шкірки. Хвостик не зрізайте.
груші у вині - фото крок 5
Зменшіть вогонь до мінімального і акуратно покладіть в вино груші. Вогонь повинен бути мінімальним. Варити груші в вині потрібно 2 годину, проте все дуже сильно залежить від температури вина, в якому вони варяться. Тому вже через годину перевіряйте, наскільки груші розм'якли. Готові груші повинні бути м'якими, але не розвалюватися.
груші у вині - фото крок 6
Дістаємо груші з вина, акуратно зрізаємо нижню частину.
груші у вині - фото крок 7
Це робиться для того, щоб груші можна було красиво сервірувати, поставивши на рівний зріз.
груші у вині - фото крок 8
А з останків вина можна приготувати соус - для цього просто продовжуйте варити вино до загустіння.
груші у вині - фото крок 9
Груші у вині можна подавати до столу як десерт (з ягодами, шоколадом, морозивом), а можна як гарнір або закуски. Приємного!

Схожі рецепти