Груші у вині
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим здивувати гостей? Рецепт груш у вині - чудова ідея. Альтернативний спосіб подачі звичного фрукта - ніяких особливих продуктів не треба, але результат порадує навіть гурмана.
Вперше мені довелося спробувати груші в вині в одному бельгійському ресторані. Там їх подали разом з якимось м'ясною стравою як гарнір. Було смачно, але все-таки мої смакові рецептори не звикли до поєднання солодкого і солоного, тому було вирішено спробувати зробити груші в вині в домашніх умовах і подати їх як десерт. Якраз свято 14 лютого намічався - ось і приурочили. І, знати, результат був просто приголомшливий! Груші у вині виходять делікатесними, дивовижно смачними, хоча інгредієнтів ніяких особливих не треба. Вино можна використовувати недороге, все одно добре виходить. І, до того ж, його після варіння груш не потрібно виливати - з нього можна зробити соус. Втім, одного разу нам було лінь щось з нього готувати, тому ми просто додали туди спецій для глінтвейну, ще трохи поварили і випили як гаряче вино - дуже смачно, скажу я вам, хоча і консистенція трохи густіша. Словом, настійно рекомендую спробувати груші в вині! Удачі і приємного апетиту!
- Груші - 4 штуки (великі)
- Вино червоне - 750 мілілітрів
- Паличка кориці - 1 штука
- Паличка ванілі - 1/2 штуки
- Цукор - 300 грам