Рецепт Грушевий пиріг з Франжіпані фото

Грушевий пиріг з Франжіпані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Фрукти , Груша
Без глютену
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Перед вами дуже незвичайний і ласий рецепт пирога. Груші надають випічці особливий аромат, як у цукерок"Дюшес" в дитинстві. При термічній обробці він розкривається і стає найбільш вираженим.

Опис приготування:

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати грушевий пиріг з Франжіпані, то прочитайте цей рецепт. Цей аристократичний десерт обов'язково стане центром будь-якого святкового столу, а гості будуть просити у вас його рецепт!

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Сіль, обкладинка - За смаком
  • Груші - 4 штуки (начинка)
  • Коричневий цукор - 3 Ст. Ложки (начинка)
  • Вершкове масло - 50 грам (начинка)
  • Мигдаль - 1 Ст. Ложка (начинка)
  • Вершкове масло - 75 грам (франжипан)
  • Цукор - 75 грам (франжипан)
  • Яйце - 1 штука (франжипан)
  • Борошно - 20 грам (франжипан)
  • Мигдаль - 75 грам (франжипан)
  • Ванілін - За смаком (франжипан)
грушевий пиріг з Франжіпані - фото крок 1
Насамперед замісіть тісто для коржа. Для цього змішайте борошно, розм'якшене масло, цукор, додайте корицю (на кінчики ложки) і дрібку солі. Тісто замісити, зберіть в кого і покладіть в холодильник, щоб"зчепилося" . Тим часом вимийте, очистіть і наріжте часточками груші. Обсмажте їх на сковороді з додаванням вершкового масла і цукру. Коли груші пустять сік, тушкуйте їх ще пару хвилин, потім злийте сік і відправте його в холодильник.
грушевий пиріг з Франжіпані - фото крок 2
Дістаньте грудку тіста з холодильника, розкачайте шматок в пласт товщиною п'ять міліметрів і випікайте двадцять хвилин до повної готовності в духовці при ста вісімдесяти градусах. Тим часом приготуйте франжіпан. Збийте масло з цукром, вбийте яйце, досипьте борошна, мигдалю і ваніліну. На остиглий корж вилийте франжіпан.
грушевий пиріг з Франжіпані - фото крок 3
Охолоджені шматочки груш по одній викладіть на франжіпан, трохи втисніть їх.
грушевий пиріг з Франжіпані - фото крок 4
Посипте груші зверху подрібненим мигдалем і тростинним цукром. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів до тих пір, поки на грушах чи не з'явиться коричнева карамельна скоринка. Готовий пиріг остудіть і при подачі полийте грушевим соусом.

Схожі рецепти