Грушевий пиріг з Франжіпані
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже незвичайний і ласий рецепт пирога. Груші надають випічці особливий аромат, як у цукерок "дюшес" в дитинстві. При термічній обробці він розкривається і стає найбільш вираженим.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати грушевий пиріг з Франжіпані, то прочитайте цей рецепт. Цей аристократичний десерт обов'язково стане центром будь-якого святкового столу, а гості будуть просити у вас його рецепт!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 50 грам
- Сіль, обкладинка - За смаком
- Груші - 4 штуки (начинка)
- Коричневий цукор - 3 Ст. Ложки (начинка)
- Вершкове масло - 50 грам (начинка)
- Мигдаль - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Вершкове масло - 75 грам (франжипан)
- Цукор - 75 грам (франжипан)
- Яйце - 1 штука (франжипан)
- Борошно - 20 грам (франжипан)
- Мигдаль - 75 грам (франжипан)
- Ванілін - За смаком (франжипан)
Насамперед замісіть тісто для коржа. Для цього змішайте борошно, розм'якшене масло, цукор, додайте корицю (на кінчики ложки) і дрібку солі. Тісто замісити, зберіть в кого і покладіть в холодильник, щоб "зчепилося" . Тим часом вимийте, очистіть і наріжте часточками груші. Обсмажте їх на сковороді з додаванням вершкового масла і цукру. Коли груші пустять сік, тушкуйте їх ще пару хвилин, потім злийте сік і відправте його в холодильник.
Дістаньте грудку тіста з холодильника, розкачайте шматок в пласт товщиною п'ять міліметрів і випікайте двадцять хвилин до повної готовності в духовці при ста вісімдесяти градусах. Тим часом приготуйте франжіпан. Збийте масло з цукром, вбийте яйце, досипьте борошна, мигдалю і ваніліну. На остиглий корж вилийте франжіпан.
Охолоджені шматочки груш по одній викладіть на франжіпан, трохи втисніть їх.
Посипте груші зверху подрібненим мигдалем і тростинним цукром. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів до тих пір, поки на грушах чи не з'явиться коричнева карамельна скоринка. Готовий пиріг остудіть і при подачі полийте грушевим соусом.