Груша з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Вишуканий смак і аромат цієї страви привнесе святкові ноти навіть в повсякденне сімейне застілля. А для романтичної вечері удвох груші з корицею підходять просто ідеально!
Спеції, як відомо, розганяють кров, дарують радість і веселощі. У цій страві прянощів досить, але головну роль тут відіграє кориця - її теплий екзотичний аромат бадьорить, будить уяву і підвищує настрій.
Загалом, швиденько ділюся простим рецептом груші з корицею і сама побіжу її готувати!
- Груші - 3 штуки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 склянки
- Лимон - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 2 штуки
- Гвоздика - 3-4 штук
- Аніс (бадьян) - 1 штука
Груші добре вимити, обсушити і очистити від шкірки.
Зняти кірку з лимона.
Закип'ятити воду, додати в неї цукор, скоринки і сік лимона, палички кориці і інші прянощі.
Перемішати до повного розчинення цукру і викласти груші. Варити на повільному вогні до тих пір, поки груші не будуть легко протикати зубочисткою.
Готові груші вийняти з сиропу.
Розрізати вздовж навпіл. Подавати, полив сиропом і прикрасивши листочками свіжої м'яти.