Рецепт Груша з блакитним сиром фото

Груша з блакитним сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Груша
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 45 хв.

Навіть назва цієї страви звучить вишукано, Чи не справедливість? Класичний рецепт груші з блакитним сиром неодмінно оцінять справжні гурмани!

Опис приготування:

Дуже пікантне, легке і незвичайне блюдо. Ніжна паста з груші, горіхів і блакитного сиру може використовуватися для приготування бутербродів, але я віддаю перевагу подавати її як салат.

Головний секрет приготування - груші повинні бути в тій стадії стиглості, коли вони вже не в'яжуть, але ще не стали занадто м'якими або, не дай бог, пухкими. Загалом, вони повинні бути хороші. А сир підійде будь-який з благородного сімейства сирів з блакитною цвіллю - аби не прострочений. Я зазвичай роблю з самим бюджетним - «дор блю».

Отже, рецепт приготування груші з блакитним сиром.

Груші вимити й обсушити рушником.

1 грушу відкласти - вона буде використана для прикраси. У другій видалити серцевину і нарізати довільними шматочками.

Горіхи крупно нарубати (кілька штук залишити для прикраси) і обсмажити на розпеченій сухій сковороді протягом декількох хвилин. Не забувайте постійно помішувати!

Сир розкришити прямо в чашу блендера.

Туди ж відправити груші і горіхи. Додати ложку оливкової олії.

Подрібнити вміст чаші до кремоподібного стану.

За допомогою спеціальної форми викласти на плоску тарілку.

Частину, що залишилася грушу нарізати найтоншими скибочками і прикрасити салат. Розкидати навколо половинки горіхів і шматочки сиру.

Ну ось і все - тепер ви знаєте, як приготувати грушу з блакитним сиром!


  • Груші - 2 штуки
  • Горіхи волоські - 15 штук
  • Блакитний сир - 50 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Дуже пікантне, легке і незвичайне блюдо. Ніжна паста з груші, горіхів і блакитного сиру може використовуватися для приготування бутербродів, але я віддаю перевагу подавати її як салат.

Головний секрет приготування - груші повинні бути в тій стадії стиглості, коли вони вже не в'яжуть, але ще не стали занадто м'якими або, не дай бог, пухкими. Загалом, вони повинні бути хороші. А сир підійде будь-який з благородного сімейства сирів з блакитною цвіллю - аби не прострочений. Я зазвичай роблю з самим бюджетним - «дор блю».

Отже, рецепт приготування груші з блакитним сиром.

Груші вимити й обсушити рушником.

1 грушу відкласти - вона буде використана для прикраси. У другій видалити серцевину і нарізати довільними шматочками.

Горіхи крупно нарубати (кілька штук залишити для прикраси) і обсмажити на розпеченій сухій сковороді протягом декількох хвилин. Не забувайте постійно помішувати!

Сир розкришити прямо в чашу блендера.

Туди ж відправити груші і горіхи. Додати ложку оливкової олії.

Подрібнити вміст чаші до кремоподібного стану.

За допомогою спеціальної форми викласти на плоску тарілку.

Частину, що залишилася грушу нарізати найтоншими скибочками і прикрасити салат. Розкидати навколо половинки горіхів і шматочки сиру.

Ну ось і все - тепер ви знаєте, як приготувати грушу з блакитним сиром!

Схожі рецепти