Груша з блакитним сиром
(покроковий рецепт з фото)
Навіть назва цієї страви звучить вишукано, Чи не справедливість? Класичний рецепт груші з блакитним сиром неодмінно оцінять справжні гурмани!
Дуже пікантне, легке і незвичайне блюдо. Ніжна паста з груші, горіхів і блакитного сиру може використовуватися для приготування бутербродів, але я віддаю перевагу подавати її як салат.
Головний секрет приготування - груші повинні бути в тій стадії стиглості, коли вони вже не в'яжуть, але ще не стали занадто м'якими або, не дай бог, пухкими. Загалом, вони повинні бути хороші. А сир підійде будь-який з благородного сімейства сирів з блакитною цвіллю - аби не прострочений. Я зазвичай роблю з самим бюджетним - «дор блю».
Отже, рецепт приготування груші з блакитним сиром.
Груші вимити й обсушити рушником.
1 грушу відкласти - вона буде використана для прикраси. У другій видалити серцевину і нарізати довільними шматочками.
Горіхи крупно нарубати (кілька штук залишити для прикраси) і обсмажити на розпеченій сухій сковороді протягом декількох хвилин. Не забувайте постійно помішувати!
Сир розкришити прямо в чашу блендера.
Туди ж відправити груші і горіхи. Додати ложку оливкової олії.
Подрібнити вміст чаші до кремоподібного стану.
За допомогою спеціальної форми викласти на плоску тарілку.
Частину, що залишилася грушу нарізати найтоншими скибочками і прикрасити салат. Розкидати навколо половинки горіхів і шматочки сиру.
Ну ось і все - тепер ви знаєте, як приготувати грушу з блакитним сиром!
- Груші - 2 штуки
- Горіхи волоські - 15 штук
- Блакитний сир - 50 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Головний секрет приготування - груші повинні бути в тій стадії стиглості, коли вони вже не в'яжуть, але ще не стали занадто м'якими або, не дай бог, пухкими. Загалом, вони повинні бути хороші. А сир підійде будь-який з благородного сімейства сирів з блакитною цвіллю - аби не прострочений. Я зазвичай роблю з самим бюджетним - «дор блю».
Отже, рецепт приготування груші з блакитним сиром.
Груші вимити й обсушити рушником.
1 грушу відкласти - вона буде використана для прикраси. У другій видалити серцевину і нарізати довільними шматочками.
Горіхи крупно нарубати (кілька штук залишити для прикраси) і обсмажити на розпеченій сухій сковороді протягом декількох хвилин. Не забувайте постійно помішувати!
Сир розкришити прямо в чашу блендера.
Туди ж відправити груші і горіхи. Додати ложку оливкової олії.
Подрібнити вміст чаші до кремоподібного стану.
За допомогою спеціальної форми викласти на плоску тарілку.
Частину, що залишилася грушу нарізати найтоншими скибочками і прикрасити салат. Розкидати навколо половинки горіхів і шматочки сиру.
Ну ось і все - тепер ви знаєте, як приготувати грушу з блакитним сиром!