Рецепт Груша з блакитним сиром фото

Груша з блакитним сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Сир, Груша
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід

Навіть назва цієї страви звучить вишукано, Чи не справедливість? Класичний рецепт груші з блакитним сиром неодмінно оцінять справжні гурмани!

Дуже пікантне, легке і незвичайне блюдо. Ніжна паста з груші, горіхів і блакитного сиру може використовуватися для приготування бутербродів, але я віддаю перевагу подавати її як салат.

Головний секрет приготування - груші повинні бути в тій стадії стиглості, коли вони вже не в'яжуть, але ще не стали занадто м'якими або, не дай бог, пухкими. Загалом, вони повинні бути хороші. А сир підійде будь-який з благородного сімейства сирів з блакитною цвіллю - аби не прострочений. Я зазвичай роблю з самим бюджетним - «дор блю».

Отже, рецепт приготування груші з блакитним сиром.

Груші вимити й обсушити рушником.

1 грушу відкласти - вона буде використана для прикраси. У другій видалити серцевину і нарізати довільними шматочками.

Горіхи крупно нарубати (кілька штук залишити для прикраси) і обсмажити на розпеченій сухій сковороді протягом декількох хвилин. Не забувайте постійно помішувати!

Сир розкришити прямо в чашу блендера.

Туди ж відправити груші і горіхи. Додати ложку оливкової олії.

Подрібнити вміст чаші до кремоподібного стану.

За допомогою спеціальної форми викласти на плоску тарілку.

Частину, що залишилася грушу нарізати найтоншими скибочками і прикрасити салат. Розкидати навколо половинки горіхів і шматочки сиру.

Ну ось і все - тепер ви знаєте, як приготувати грушу з блакитним сиром!


  • Груші - 2 штуки
  • Горіхи волоські - 15 штук
  • Блакитний сир - 50 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Дуже пікантне, легке і незвичайне блюдо. Ніжна паста з груші, горіхів і блакитного сиру може використовуватися для приготування бутербродів, але я віддаю перевагу подавати її як салат.

Головний секрет приготування - груші повинні бути в тій стадії стиглості, коли вони вже не в'яжуть, але ще не стали занадто м'якими або, не дай бог, пухкими. Загалом, вони повинні бути хороші. А сир підійде будь-який з благородного сімейства сирів з блакитною цвіллю - аби не прострочений. Я зазвичай роблю з самим бюджетним - «дор блю».

Отже, рецепт приготування груші з блакитним сиром.

Груші вимити й обсушити рушником.

1 грушу відкласти - вона буде використана для прикраси. У другій видалити серцевину і нарізати довільними шматочками.

Горіхи крупно нарубати (кілька штук залишити для прикраси) і обсмажити на розпеченій сухій сковороді протягом декількох хвилин. Не забувайте постійно помішувати!

Сир розкришити прямо в чашу блендера.

Туди ж відправити груші і горіхи. Додати ложку оливкової олії.

Подрібнити вміст чаші до кремоподібного стану.

За допомогою спеціальної форми викласти на плоску тарілку.

Частину, що залишилася грушу нарізати найтоншими скибочками і прикрасити салат. Розкидати навколо половинки горіхів і шматочки сиру.

Ну ось і все - тепер ви знаєте, як приготувати грушу з блакитним сиром!

Схожі рецепти