Салат з цибулею і блакитним сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат цікавий тим, що готується з запеченого цибулі-шалот. Крім нього, тут все 2 основних інгредієнта: сир з блакитною пліснявою і горіхи. Плюс цікава легка заправка. Начебто все просто, але салат виходить дуже смачний!
Сир не обов'язково брати саме з блакитною пліснявою, цвіль може бути будь-яка, як і горіхи. Справжній жіночий салатик чудово поєднується з келихом вина!
- Luk-salotų - 200 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сир з блакитною цвіллю - 70 грам
- Горіхи волоські - 40 грам
- Пучок зелені - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1. Шалот почистіть і наріжте великими кільцями.
2. Запечіть в духовці при 180 градусах до м'якості.
3. Змішайте масло, гірчицю і оцет.
4. Додайте шалот, перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити.
5. Сир розкришити або наріжте кубиком.
6. Змішайте нарізану зелень з шалот і сиром. Посипте горіхами і подавайте до столу. Смачного!