Рецепт Грудинка в духовке фото

Грудинка в духовке
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі

Запечена грудинка однаково хороша і в гарячому, і в холодному вигляді. Гарячої її можна подати з будь-яким гарніром, а холодної - у вигляді закуски. Ароматну і соковиту грудинку приготувати легко, але не швидко.

Смачну, ароматну і соковиту грудинку не так вже й важко приготувати в домашніх умовах. Вашого особистого часу на готування піде трохи, а ось пекти в духовці грудинка буде довго. Але це ж не так і важливо, чи не так? головне, що результат вас приємно здивує і ви ще не раз скористаєтеся цим простим рецептом приготування грудинки в духовці.

  • Грудинка свиняча - 1, 5 кілограма
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Паприка сушена - 0, 5-1 чайних ложки
  • Ароматні трави - 0, 5 чайних ложки (прованські, італійські - суміш)
грудинка в духовке - фото крок 1
Щоб приготувати смачну грудинку, нам знадобиться дуже небагато інгредієнтів.
грудинка в духовке - фото крок 2
Грудинку моєму і обсушуємо, потім по всій поверхні шматка робимо надрізи. Чистимо і нарізаємо тонкими пластинками часник і приблизно половину вкладаємо в розрізи.
грудинка в духовке - фото крок 3
Посолим грудинку, залишимо її приблизно хвилин на 30 полежати, нехай сіль підтане і вбереться в м'ясо.
грудинка в духовке - фото крок 4
А тепер посипаємо грудинку меленим перцем, паприкою і ароматними травами.
грудинка в духовке - фото крок 5
Ретельно загортаємо грудинку в кілька шарів фольги, викладаємо на деко і відправляємо в духовку запікатися при 160 градусах на 2.5-3 годину.
грудинка в духовке - фото крок 6
Гарячу грудинку можна відразу подавати до столу з гарніром. Якщо ви готували її в якості холодної закуски, поставте до повного охолодження під прес.

Схожі рецепти