Грудинка в духовке
(покроковий рецепт з фото)
Запечена грудинка однаково хороша і в гарячому, і в холодному вигляді. Гарячої її можна подати з будь-яким гарніром, а холодної - у вигляді закуски. Ароматну і соковиту грудинку приготувати легко, але не швидко.
Смачну, ароматну і соковиту грудинку не так вже й важко приготувати в домашніх умовах. Вашого особистого часу на готування піде трохи, а ось пекти в духовці грудинка буде довго. Але це ж не так і важливо, чи не так? головне, що результат вас приємно здивує і ви ще не раз скористаєтеся цим простим рецептом приготування грудинки в духовці.
- Грудинка свиняча - 1, 5 кілограма
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Паприка сушена - 0, 5-1 чайних ложки
- Ароматні трави - 0, 5 чайних ложки (прованські, італійські - суміш)
Щоб приготувати смачну грудинку, нам знадобиться дуже небагато інгредієнтів.
Грудинку моєму і обсушуємо, потім по всій поверхні шматка робимо надрізи. Чистимо і нарізаємо тонкими пластинками часник і приблизно половину вкладаємо в розрізи.
Посолим грудинку, залишимо її приблизно хвилин на 30 полежати, нехай сіль підтане і вбереться в м'ясо.
А тепер посипаємо грудинку меленим перцем, паприкою і ароматними травами.
Ретельно загортаємо грудинку в кілька шарів фольги, викладаємо на деко і відправляємо в духовку запікатися при 160 градусах на 2.5-3 годину.
Гарячу грудинку можна відразу подавати до столу з гарніром. Якщо ви готували її в якості холодної закуски, поставте до повного охолодження під прес.