Рецепт Курятина в духовке фото

Курятина в духовке
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах, Курка
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Курятина в духовці - улюблене блюдо у багатьох. Цей варіант приготування здається досить незвичайним, так як шматки курки готуються на деку з шматочками хліба, який просочується соком курятини.

Щоб приготувати багато курятини відразу, запечіть її в духовці на деку. Завдяки великій кількості лука м'ясо вийде дуже соковитим, а ароматна заправка з масла і часнику додасть страві спокусливий смак. Подавайте його з шматочками хліба, просоченого заправкою і соком курки. Щоб дізнатися, як приготувати курятину в духовці, вивчіть цей рецепт.

  • Курка - 1 штука
  • Хліб пшеничний - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 250 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Маслини - 100 грам
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Орегано сушений - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
курятина в духовке - фото крок 1
Очистіть часник і покладіть його в ступку. Додайте до нього горошини перцю і три столові ложки рослинної олії, краще оливкової. За допомогою маточки потовчіть всі інгредієнти до однорідності.
курятина в духовке - фото крок 2
Курку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Обробити її на шматки, видаліть зайвий жир і залишки пір'я.
курятина в духовке - фото крок 3
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, вимийте і наріжте кільцями. Чим більше цибулі, тим соковитіше буде блюдо. Тому не шкодуйте його.
курятина в духовке - фото крок 4
Шматки курки разом з цибулею викладіть в глибоку посуд. Присипте все сушеним орегано, приправте заправкою. Ретельно все перемішайте і залиште курку маринуватися на півгодини.
курятина в духовке - фото крок 5
Хліб наріжте на невеликі кубики. Прекрасно підійде для цього білий багет. Змастіть деко олією, викладіть на нього хліб, розподіливши рівномірно.
курятина в духовке - фото крок 6
Викладіть на хліб шматки курки, полийте все маринадом. Розігрійте духовку до двохсот градусів і поставте в неї деко. Запікайте двадцять хвилин, потім викладіть поверх курки цибуля і маслини і запікайте ще п'ятнадцять хвилин.