Курятина в духовке
(покроковий рецепт з фото)
Курятина в духовці - улюблене блюдо у багатьох. Цей варіант приготування здається досить незвичайним, так як шматки курки готуються на деку з шматочками хліба, який просочується соком курятини.
Щоб приготувати багато курятини відразу, запечіть її в духовці на деку. Завдяки великій кількості лука м'ясо вийде дуже соковитим, а ароматна заправка з масла і часнику додасть страві спокусливий смак. Подавайте його з шматочками хліба, просоченого заправкою і соком курки. Щоб дізнатися, як приготувати курятину в духовці, вивчіть цей рецепт.
- Курка - 1 штука
- Хліб пшеничний - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Маслини - 100 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Орегано сушений - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком

Очистіть часник і покладіть його в ступку. Додайте до нього горошини перцю і три столові ложки рослинної олії, краще оливкової. За допомогою маточки потовчіть всі інгредієнти до однорідності.

Курку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Обробити її на шматки, видаліть зайвий жир і залишки пір'я.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, вимийте і наріжте кільцями. Чим більше цибулі, тим соковитіше буде блюдо. Тому не шкодуйте його.

Шматки курки разом з цибулею викладіть в глибоку посуд. Присипте все сушеним орегано, приправте заправкою. Ретельно все перемішайте і залиште курку маринуватися на півгодини.

Хліб наріжте на невеликі кубики. Прекрасно підійде для цього білий багет. Змастіть деко олією, викладіть на нього хліб, розподіливши рівномірно.

Викладіть на хліб шматки курки, полийте все маринадом. Розігрійте духовку до двохсот градусів і поставте в неї деко. Запікайте двадцять хвилин, потім викладіть поверх курки цибуля і маслини і запікайте ще п'ятнадцять хвилин.