Грінки з білого хліба в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Грінки з білого хліба в духовці - дуже смачна і ароматна закуска, приготувати яку зможе навіть початківець кулінар. Наш рецепт допоможе в цьому!
З масла, часнику, спецій і зелені треба приготувати заправку. Хліб поріжте кубиками, потім полийте їх заправкою. Розподіліть хліб на застеленому пергаментним папером деку і запечіть в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
- Буханець білого хліба - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Упаковка вершкового масла - 1/4 штуки(50 г)
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
У невеликій каструлі змішайте 2 столові ложки оливкової олії, 1/4 упаковки вершкового масла, мелений чорний перець, дрібно посічену зелень і 3-4 подрібнених або натертих зубчики часнику. Поставте каструлю на повільний вогонь і дочекайтеся коли вершкове масло розтопиться, після чого перемішайте всі інгредієнти.
Наріжте білий хліб або батон на невеликі кубики, якщо ви будете використовувати грінки в салаті або супі. А якщо ви хочете приготувати смачну закуску, можна використовувати і чорний хліб, який слід нарізати "брусочками" .
Перекладіть нарізаний хліб в окрему ємність і полийте його нашої сумішшю з масла, часнику, зелені і перцю. Ретельно перемішайте хліб, щоб кожен шматочок просочився ароматною заправкою.
Викладайте хліб на деко і відправляйте його в духовку, розігріту до 180-190 градусів Цельсія на 10-15 хвилин. Ось так просто і швидко можна приготувати грінки з часником, які стануть не тільки прекрасною закускою, але і відмінним доповненням для салатів, супів або інших страв!