Грибний салат
(покроковий рецепт з фото)
Салат - це страва, в якому можна проявити свою кулінарну фантазію на всі 100%. Тут можна не боятися експериментувати і помилятися, щоб знайти нові смаки. Тому я дуже люблю їх готувати.
І в цей раз я вирішила дізнатися, як приготувати грибний салат з креветками та рисом. Справжня білкова бомба для організму! Це поживна страва цілком замінить основне. Відведіть достатньо часу на підготовку, оскільки дещо доведеться смажити і варити. А ще продукти повинні встигнути охолонути.
- Креветки - 450 грам
- Печериці - 225 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Рис відварний - 0, 5 склянки
- Майонез - 0, 5 склянки
- Кріп - 1 пучок
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Обсмажте подрібнену цибулю в олії до м'якості.
У сковороду додайте промиті і нарізані кубиками печериці. Смажте інгредієнти разом, поки не випарується рідина. Все посоліть і поперчіть.
Креветки відварити до готовності. Потім очистіть їх і наріжте, якщо вони великі.
Перекладіть креветки в салатницю. Додайте до них перець, нарізаний кубиками.
Додайте в салат заздалегідь відварений рис і зажарку.
Всипте дрібно нашатковану кріп.
Влийте в салат сік одного лимона. Додайте сіль і перець. Все перемішайте.
Зробіть заправку. Змішайте майонез, кетчуп, чорний мелений перець і соєвий соус.
У салат додайте заправку. Ретельно перемішайте.
Залиште блюдо на 1 годину в холодильнику. Після пробуйте. Смачного!