Рецепт Грибний салат з яйцем фото

Грибний салат з яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.

Не любите нагромаджувати свої страви величезною кількістю продуктів? Тоді спробуйте грибний салат з яйцем. Просте і смачне блюдо, яке можна подати як перекушування.

Опис приготування:

Цей салат прийнято подавати порційно або з розрахунку на невелику компанію. Можна експериментувати з грибами, салатним листям і заправкою. Гриби не подрібнюйте, а якщо використовуєте печериці, наріжте їх крупно. Виявляється, що гриби і яйця - це відмінний союз.

  • Кресс-салат - 2 пучка
  • Гриби - 2 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Червоний цибуля маринована - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
1
Очистіть гриби від бруду за допомогою паперового рушника, потім промийте і викладіть на серветку.
2
Перекладіть гриби на деко або в широку жаротривку посуд, полийте їх злегка оливковою олією.
3
Надішліть гриби в розігрітий до 170 градусів духовку на 20 хвилин, потім переверніть і готуйте ще 10 хвилин.
4
Готові гриби дістаньте з духовки і остудіть 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть гриби.
5
Відваріть яйця, щоб зберігся трохи рідкий жовток, для цього варіть яйця 4-5 хвилин після закипання, потім відразу перекладіть в холодну воду.
6
Промийте гарненько крес-салат, потім викладіть його на тарілку. Розподіліть гриби поверх салату. Додайте 2 яйця, розрізані навпіл, а навколо розкладіть маринований (можна свіжий) Червона цибуля, поперчіть і подавайте блюдо до столу.

Схожі рецепти