Грецький пиріг з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Так як соковитий і ніжний пиріг припаде до смаку всім любителям кабачків, розповім, як приготувати грецький пиріг з цукіні. Поєднання твердого сиру, цукіні і цибулі роблять пиріг ситним і смачним.
Грецький пиріг з цукіні може стати одним з ваших улюблених, так як він дуже легкий в приготуванні. Пиріг відмінно підходить в якості літнього страви завдяки кабачкам або цукіні, які є головним інгредієнтом даної випічки. Лук і твердий сир дають апетитні аромати пирога, а збиті яйця роблять його повітряним і ніжним. Обов'язково додайте суміш італійських трав для більш яскравого аромату пирога.
- Цукіні (кабачки) - 450-500 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Борошно - 140 грам
- Цибуля ріпчаста - 90-100 грам
- Курине яйце - 3 штуки
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Суміш прованських трав - 1 Чайна ложка

1. Просіяне борошно змішайте з сіллю, розпушувачем і прованськими травами. Яйця збийте з допомогою міксера в стійку піну, додайте оливкову олію і збийте ще раз.

2. На великій тертці натріть цукіні, твердий сир і цибулю. Додайте до них яєчну суміш і перемішайте. Додайте борошняну суміш, перемішайте і вилийте пиріг в застелену пергаментним папером форму.

3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Смачного!