Грецький пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не боїться працювати з тестом, хочу запропонувати цей класний варіант, як приготувати грецький пиріг з сиром. Досить просто, швидко, відносно недорого. Чудова ідея, раджу!
Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 4 невеликих порційних пирога. Ви можете запікати їх відразу на великому деку або по одному в жароміцних формах. Начинки повинно бути дійсно трохи, так як тісто дуже тоненьке. Раскатка тесту - це найвідповідальніший етап рецепта. Воно повинно буквально світитися. Крім фети ви можете додати в начинку трішки шинки, наприклад, або навіть гарбуз.
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(+ для змазування тіста)
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Фета - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Перець - 1 щіпка
1. У глибоку миску просійте борошно і сіль.
2. Зробіть в центрі поглиблення, влийте оцет, масло і воду.
3. Замісити однорідне тісто і залиште хвилин на 20.
4. Тим часом можна розім'яти виделкою сир.
5. Додати яйце, трохи перцю і ретельно перемішати. Усе, начинка для грецького пирога з сиром готова.
6. Тісто розділи 4 рівні частини.
7. Почніть розгортати.
8. Пласт повинен вийти досить великим і дуже тонким. За допомогою пензлика змастіть його оливковою олією.
9. Розподіліть 1/4 частина начинки рівномірно.
10. Акуратно згорніть рулетиком.
11. А після загорніть равликом.
12. Ось, що вийшло. Виконайте те ж з рештою тестом і начинкою.
13. Викладіть пиріг в форму, змастіть трохи маслом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
14. Хвилин через 20, коли пиріг підрум'яниться, акуратно переверніть і запікайте ще хвилин 10-15.