Рецепт Гречка з фрикадельками фото

Гречка з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Гречка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви , Фрикадельки
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Гречка з фрикадельками - збалансоване блюдо на кожен день. Дуже простий рецепт, особливо якщо у вас вже є готовий фарш. Трохи зусиль - і у вас відразу буде гарнір і основне блюдо на обід.

Опис приготування:

У моїй родині люблять гречку, і я досить часто її готую. Доводиться вигадувати до неї, як це не дивно звучить, основні страви. Нещодавно спробувала рецепт, як приготувати гречку з фрикадельками, мені дуже він сподобався. Каша під час томління насичується смаком піджарки і м'ясного соку фрикадельок, виходить просто смакота! Сьогодні розповім про такий смачний і ситний блюді, яке ідеально підійде на обід для всієї родини.

  • Фарш свинячий - 300 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Гречка - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Вода або бульйон - 3 склянки
гречка з фрикадельками - фото крок 1
У готовий фарш додайте яйце, сіль, чорний мелений перець і одну натерту на тертці цибулину. Все змішайте до однорідності.
гречка з фрикадельками - фото крок 2
Вологими руками сформуйте з фаршу фрикадельки середнього розміру і складіть на робочій поверхні.
гречка з фрикадельками - фото крок 3
Другу цибулину і моркву очистіть і промийте. Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на тертці і обсмажте на олії до золотистого кольору.
гречка з фрикадельками - фото крок 4
Коли овочі підрум'яняться, всипте до них крупу і акуратно розрівняйте по всій сковороді. Залийте водою або бульйоном на два пальці вище гречки і поставте гасити.
гречка з фрикадельками - фото крок 5
Коли каша закипить, акуратно викладіть фрикадельки поверх неї. Щоб фрикадельки залишалися цілісними, важливо, щоб нагрів сковороди був максимальний.
гречка з фрикадельками - фото крок 6
Коли каша закипить, поставте середній вогонь, накрийте кришкою сковороду і млоїте блюдо 30-35 хвилин. Каша повинна взяти всю рідину і стати розсипчастою.

Схожі рецепти