Гречка з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Гречка з фрикадельками - збалансоване блюдо на кожен день. Дуже простий рецепт, особливо якщо у вас вже є готовий фарш. Трохи зусиль - і у вас відразу буде гарнір і основне блюдо на обід.
У моїй родині люблять гречку, і я досить часто її готую. Доводиться вигадувати до неї, як це не дивно звучить, основні страви. Нещодавно спробувала рецепт, як приготувати гречку з фрикадельками, мені дуже він сподобався. Каша під час томління насичується смаком піджарки і м'ясного соку фрикадельок, виходить просто смакота! Сьогодні розповім про такий смачний і ситний блюді, яке ідеально підійде на обід для всієї родини.
- Фарш свинячий - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Гречка - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Вода або бульйон - 3 склянки
У готовий фарш додайте яйце, сіль, чорний мелений перець і одну натерту на тертці цибулину. Все змішайте до однорідності.
Вологими руками сформуйте з фаршу фрикадельки середнього розміру і складіть на робочій поверхні.
Другу цибулину і моркву очистіть і промийте. Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на тертці і обсмажте на олії до золотистого кольору.
Коли овочі підрум'яняться, всипте до них крупу і акуратно розрівняйте по всій сковороді. Залийте водою або бульйоном на два пальці вище гречки і поставте гасити.
Коли каша закипить, акуратно викладіть фрикадельки поверх неї. Щоб фрикадельки залишалися цілісними, важливо, щоб нагрів сковороди був максимальний.
Коли каша закипить, поставте середній вогонь, накрийте кришкою сковороду і млоїте блюдо 30-35 хвилин. Каша повинна взяти всю рідину і стати розсипчастою.