Гратен з овочів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Варіантів грата з овочів стільки, скільки дозволить придумати фантазія. Головна уязик - запечена скоринка у готового блюда, її роблять з хліба, сиру або панірувальних сухарів. Ділюся рецептом!
Опис приготування:
Запропонований варіант грата - пісний. Але ви цілком можете додати до панірувальних сухарів улюблений сир, попередньо натер його на дрібній тертці. Також замість панірувальних сухарів підійдуть підсушені хлібні крихти. Експериментуючи з інгредієнтами, ви щоразу отримаєте новий смак страви.
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1/2 штуки (середнього розміру)
- Панірувальні сухарі - 50-60 грам
- Масло рослинне - 40 грам
- Сіль - За смаком
- Прованські трави - За смаком
- Томатний сік - 1 Склянка (або протерта м'якоть помідорів)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Наріжте довільно цибулю, але не дрібнити. Морква шайбочками. Обсмажте овочі в половині вказаної кількості рослинного масла.
Баклажани наріжте кругляччям. Перекладіть в чашу, приправити сіллю, перемішайте і залиште на 30 хвилин.
Томатний сік посоліть за смаком, додайте спеції і перемішайте.
На дно форми для запікання викладіть обсмажені цибулю і моркву.
Наріжте помідори кругляччям.
У форму, чергуючи, викладіть баклажани з помідорами. Розподіляючи їх вертикально.
У форму, чергуючи, викладіть баклажани з помідорами. Розподіляючи їх вертикально.
Увімкніть духовку на 200 градусів.
Підготовлені овочі, залийте томатним соком. Поставте запікатися на 25 хвилин.
Підготовлені овочі, залийте томатним соком. Поставте запікатися на 25 хвилин.
Через зазначений час дістаньте форму з овочами, зверху полийте олією, посипте рясно сухарями. І відправте в духовку. Запікайте при 180 градусах 10-15 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте гратен. Розкладіть порційно і подавайте до столу.
Смачного!