Рецепт Горохова каша з грибами фото

Горохова каша з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Бобові , Гриби , Горох
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже ситна, ароматна і смачна горохова каша з грибами в домашніх умовах - відмінна ідея для сімейного обіду або вечері. Спробуйте, і вам обов'язково сподобається!

Опис приготування:

1. Насамперед хотілося б звернути увагу на те, що горох краще всього заздалегідь залити водою і залишити на ніч. Далі воду зливаєте, заливаєте нової (зі співвідношення приблизно 1:2) і ставите на вогонь. Альтернативний варіант, як приготувати горохову кашу з грибами, - це використання мультиварки або скороварки. Завдяки техніці можна заощадити досить багато часу.

2. Поки горох вариться, можна зайнятися грибами. Для початку очистіть і наріжте маленькими кубиками цибулину.

3. На сковороду налийте трохи олії, і Відведіть туди цибулю. Обсмажте до прозорості.

4. Грибочки вимийте, як слід обсушити і подрібніть. Додайте на сковороду до цибулі. Смажте на середньому вогні практично до готовності.

5. Для 3-5 хвилин до завершення процесу додайте сіль, перець і різні прянощі за смаком.

6. Очистіть часник, пропустіть через прес і також відправте на сковороду.

7. Начинка готова, її можна зняти з вогню і відставити убік.

8. Коли звариться каша, акуратно перекладіть гриби в каструлю і перемішайте.

9. Накрийте кришкою і укутайте чимось теплим, щоб горохова каша з грибами в домашніх умовах настоялась і просочилася як слід.

Перед подачею на стіл доповніть блюдо свіжою зеленню. Смачного!


  • Горох - 1 Склянка
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Гриби - 200 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Прянощі - За смаком
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Насамперед хотілося б звернути увагу на те, що горох краще всього заздалегідь залити водою і залишити на ніч. Далі воду зливаєте, заливаєте нової (зі співвідношення приблизно 1:2) і ставите на вогонь. Альтернативний варіант, як приготувати горохову кашу з грибами, - це використання мультиварки або скороварки. Завдяки техніці можна заощадити досить багато часу.

2. Поки горох вариться, можна зайнятися грибами. Для початку очистіть і наріжте маленькими кубиками цибулину.

3. На сковороду налийте трохи олії, і Відведіть туди цибулю. Обсмажте до прозорості.

4. Грибочки вимийте, як слід обсушити і подрібніть. Додайте на сковороду до цибулі. Смажте на середньому вогні практично до готовності.

5. Для 3-5 хвилин до завершення процесу додайте сіль, перець і різні прянощі за смаком.

6. Очистіть часник, пропустіть через прес і також відправте на сковороду.

7. Начинка готова, її можна зняти з вогню і відставити убік.

8. Коли звариться каша, акуратно перекладіть гриби в каструлю і перемішайте.

9. Накрийте кришкою і укутайте чимось теплим, щоб горохова каша з грибами в домашніх умовах настоялась і просочилася як слід.

Перед подачею на стіл доповніть блюдо свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти