Горохова каша з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситна, ароматна і смачна горохова каша з грибами в домашніх умовах - відмінна ідея для сімейного обіду або вечері. Спробуйте, і вам обов'язково сподобається!
1. Насамперед хотілося б звернути увагу на те, що горох краще всього заздалегідь залити водою і залишити на ніч. Далі воду зливаєте, заливаєте нової (зі співвідношення приблизно 1:2) і ставите на вогонь. Альтернативний варіант, як приготувати горохову кашу з грибами, - це використання мультиварки або скороварки. Завдяки техніці можна заощадити досить багато часу.
2. Поки горох вариться, можна зайнятися грибами. Для початку очистіть і наріжте маленькими кубиками цибулину.
3. На сковороду налийте трохи олії, і Відведіть туди цибулю. Обсмажте до прозорості.
4. Грибочки вимийте, як слід обсушити і подрібніть. Додайте на сковороду до цибулі. Смажте на середньому вогні практично до готовності.
5. Для 3-5 хвилин до завершення процесу додайте сіль, перець і різні прянощі за смаком.
6. Очистіть часник, пропустіть через прес і також відправте на сковороду.
7. Начинка готова, її можна зняти з вогню і відставити убік.
8. Коли звариться каша, акуратно перекладіть гриби в каструлю і перемішайте.
9. Накрийте кришкою і укутайте чимось теплим, щоб горохова каша з грибами в домашніх умовах настоялась і просочилася як слід.
Перед подачею на стіл доповніть блюдо свіжою зеленню. Смачного!
- Горох - 1 Склянка
- Цибулина - 1-2 штук
- Гриби - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник - За смаком
- Зелень - За смаком
- Прянощі - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
2. Поки горох вариться, можна зайнятися грибами. Для початку очистіть і наріжте маленькими кубиками цибулину.
3. На сковороду налийте трохи олії, і Відведіть туди цибулю. Обсмажте до прозорості.
4. Грибочки вимийте, як слід обсушити і подрібніть. Додайте на сковороду до цибулі. Смажте на середньому вогні практично до готовності.
5. Для 3-5 хвилин до завершення процесу додайте сіль, перець і різні прянощі за смаком.
6. Очистіть часник, пропустіть через прес і також відправте на сковороду.
7. Начинка готова, її можна зняти з вогню і відставити убік.
8. Коли звариться каша, акуратно перекладіть гриби в каструлю і перемішайте.
9. Накрийте кришкою і укутайте чимось теплим, щоб горохова каша з грибами в домашніх умовах настоялась і просочилася як слід.
Перед подачею на стіл доповніть блюдо свіжою зеленню. Смачного!