Голубці з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Голубці - дуже популярна страва, його люблять і вміють готувати багато господинь. Для нього використовують м'ясний або овочевий наповнювач. З радістю поділюся своїм рецептом, як приготувати голубці з капустою.
Їх подають як окремого гарячої страви зі сметаною. Можна приготувати велику каструлю голубців і відправити їх на зберігання в холодильник, а потім розігріти перед подачею. Можна використовувати будь-який фарш для начинки, змішавши його з відвареним рисом, цибулею, часником і іншими овочами за смаком.
- Капуста - 1 штука (близько 1, 2-1, 5 кг)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Фарш із яловичини - 300 грам
- Свинячий фарш - 100 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Петрушка - 15 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Томатна паста - 1/4 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
1. Вимийте капусту, видаліть зіпсовані листя і виріжте качан.
2. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, потім помістіть в неї капусту. Через 5 хвилин після закипання акуратно за допомогою щипців розділіть капусту у воді на листя, відразу помістіть їх в миску з холодною водою. Якщо так не вийде, тоді вийміть з води цілий качан і розділіть його після охолодження.
3. У сковороді розігрійте олію, викладіть подрібнену цибулю і часник, обсмажте протягом декількох хвилин. Ножем зріжте товсту частину у капустяного листа.
4. Змішайте обидва види фарш, відварений рис, обсмажений 1 цибуля і часник, подрібнену петрушку, сіль і poperčite, вбийте яйце. Візьміть невелику частину начинки і викладіть її на товстий край листа.
5. Поверніть капустяний рулет в один шар.
6. Загорніть краї і сформуйте щільний рулет.
7. Що залишився лук очистіть і наріжте півкільцями, викладіть його на дно каструлі, зверху покладіть голубці.
8. Змішайте томатну пасту з водою, сіль і poperčite, залийте приготовленою сумішшю вміст каструлі.
9. Запікайте все в розігрітому до 180-200 градусів духовці близько 90-100 хвилин.
10. Подавайте голубці гарячими зі сметаною.