Рецепт Голубці класичні фото

Голубці класичні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мало хто не любить голубці, а ось готувати їх вміють далеко не всі. Сьогодні хочу навчити вас, як приготувати голубці класичні за рецептом моєї мами. Ці голубці для мене найкращі і улюблені.

Опис приготування:

Голубці можна готувати по-різному. Єдине загальне у всіх рецептах то, що фарш загортається в капустяний лист. Все інше може відрізнятися, починаючи з самого фаршу (він може бути овочевим, грибним, м'ясних і т.Д.) і закінчуючи способом приготування (гасіння в каструлі або казанку, запікання в духовці і ін.). Мені подобається варіант з м'ясним фаршем з додаванням рису і пасерувати овочів. Саме такі голубці я пам'ятаю з дитинства і дуже люблю. Пропоную і вам спробувати приготувати голубці класичні за моїм рецептом.

  • Свинячий фарш - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Капуста - 1 штука
  • Томатний сік - 200 мілілітрів
  • Мал - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
голубці класичні - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Особливо уважно вибирайте капусту, вона повинна бути не тугий і досить м'якою, тоді листи будуть добре відходити.
голубці класичні - фото крок 2
Моркву натріть на крупній тертці.
голубці класичні - фото крок 3
Лук наріжте якомога дрібніше.
голубці класичні - фото крок 4
Третю частину цибулі залиште для томатної заправки, а решта обсмажте разом з морквою в соняшниковій олії до м'якості.
голубці класичні - фото крок 5
Мал відварити до напівготовності. Для цього закип'ятіть 150 мл. Води, всипте рис і варіть до википання рідини.
голубці класичні - фото крок 6
Заздалегідь приготовлений фарш змішайте з рисом, додайте необхідну кількість солі і перцю.
голубці класичні - фото крок 7
Всипте пасеровані цибулю і моркву. Гарненько все перемішайте до однорідного стану.
голубці класичні - фото крок 8
У капусті виріжте качан. Його можна відразу викинути, він нам не знадобиться.
голубці класичні - фото крок 9
Опустіть капусту в каструлю з киплячою водою, дайте їй трохи потомитися, а потім двома вилками виймайте по одному листу.
голубці класичні - фото крок 10
Капустяне листя поріжте на смужки шірінок 5-6 см., викладіть на них фарш.
голубці класичні - фото крок 11
Загорніть начинку в капустяний лист. Перший голубець готовий! Так само поступите і з іншими.
голубці класичні - фото крок 12
Приготуйте томатну заправку. Залишений цибулю обсмажте в олії, потім додайте томатний сік і прокип'ятіть його хвилин 5.
голубці класичні - фото крок 13
Голубці складіть у каструлю, підходить за розміром, попередньо застеливши дно капустяним листом. Зверху теж покладіть кілька капустяного листя. Залийте голубці водою так, щоб та їх покрила, і варіть 30 хвилин. Потім влийте томатну заправку і варіть ще 20-30 хвилин.
голубці класичні - фото крок 14
Голубці готові! Їжте їх із задоволенням!

Схожі рецепти