Голубці класичні
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто не любить голубці, а ось готувати їх вміють далеко не всі. Сьогодні хочу навчити вас, як приготувати голубці класичні за рецептом моєї мами. Ці голубці для мене найкращі і улюблені.
Голубці можна готувати по-різному. Єдине загальне у всіх рецептах то, що фарш загортається в капустяний лист. Все інше може відрізнятися, починаючи з самого фаршу (він може бути овочевим, грибним, м'ясних і т.Д.) і закінчуючи способом приготування (гасіння в каструлі або казанку, запікання в духовці і ін.). Мені подобається варіант з м'ясним фаршем з додаванням рису і пасерувати овочів. Саме такі голубці я пам'ятаю з дитинства і дуже люблю. Пропоную і вам спробувати приготувати голубці класичні за моїм рецептом.
- Свинячий фарш - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Капуста - 1 штука
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Мал - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Особливо уважно вибирайте капусту, вона повинна бути не тугий і досить м'якою, тоді листи будуть добре відходити.
Моркву натріть на крупній тертці.
Лук наріжте якомога дрібніше.
Третю частину цибулі залиште для томатної заправки, а решта обсмажте разом з морквою в соняшниковій олії до м'якості.
Мал відварити до напівготовності. Для цього закип'ятіть 150 мл. Води, всипте рис і варіть до википання рідини.
Заздалегідь приготовлений фарш змішайте з рисом, додайте необхідну кількість солі і перцю.
Всипте пасеровані цибулю і моркву. Гарненько все перемішайте до однорідного стану.
У капусті виріжте качан. Його можна відразу викинути, він нам не знадобиться.
Опустіть капусту в каструлю з киплячою водою, дайте їй трохи потомитися, а потім двома вилками виймайте по одному листу.
Капустяне листя поріжте на смужки шірінок 5-6 см., викладіть на них фарш.
Загорніть начинку в капустяний лист. Перший голубець готовий! Так само поступите і з іншими.
Приготуйте томатну заправку. Залишений цибулю обсмажте в олії, потім додайте томатний сік і прокип'ятіть його хвилин 5.
Голубці складіть у каструлю, підходить за розміром, попередньо застеливши дно капустяним листом. Зверху теж покладіть кілька капустяного листя. Залийте голубці водою так, щоб та їх покрила, і варіть 30 хвилин. Потім влийте томатну заправку і варіть ще 20-30 хвилин.
Голубці готові! Їжте їх із задоволенням!