Рецепт Гливи в домашніх умовах фото

Гливи в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Чим хороші гливи - солити їх можна в будь-який час року, і чудова закуска або доповнення до відвареної картопелька на вашому столі не переведеться. Рецепт дуже простий, а гриби виходять відмінними.

Смачні та ароматні гриби гливи можна солити круглий рік - якщо пора збору грибів закінчилася, ці гриби можна купити в магазині в будь-який час року і засолити невелику партію до свята або тому що душа просить:) А рецепт засолювання цих смачних грибів дуже простий. Я вам розповім, як приготувати гливи в домашніх умовах і ви переконаєтеся, що процес дійсно простий і результат вийде смачним. Приступаємо?

1. Гливи дуже ретельно промиваємо. Ми будемо солити тільки капелюшки - вони ніжніше, а більш грубі ніжки можна пустити на інше блюдо. Обрізаємо у грибів ніжки.

2. Посуд для засолювання беремо керамічну або скляну, ніякого металу не використовуємо. Насипаємо на дно шар солі і викладаємо в один шар капелюшки глив.

3. Посипаємо гриби сіллю і кропом. Потім знову шар глив, посипаємо сіллю і кропом.

4. Покриваємо полотняною серветкою або рушником, а на неї викладаємо тарілку, а на тарілку ставимо вантаж.

5.Ставимо в прохолодне місце для засолювання. Гриби з сіллю пустять сік і днів через 5 їх можна буде подати до столу. З маслом і порт - це чудова закуска!

  • Гливи - 1 кілограм
  • Сіль - 1/3 склянки
  • Кріп сушений - 2 чайних ложки (або сушена зелень або насіння кропу)
Смачні та ароматні гриби гливи можна солити круглий рік - якщо пора збору грибів закінчилася, ці гриби можна купити в магазині в будь-який час року і засолити невелику партію до свята або тому що душа просить:) А рецепт засолювання цих смачних грибів дуже простий. Я вам розповім, як приготувати гливи в домашніх умовах і ви переконаєтеся, що процес дійсно простий і результат вийде смачним. Приступаємо?

1. Гливи дуже ретельно промиваємо. Ми будемо солити тільки капелюшки - вони ніжніше, а більш грубі ніжки можна пустити на інше блюдо. Обрізаємо у грибів ніжки.

2. Посуд для засолювання беремо керамічну або скляну, ніякого металу не використовуємо. Насипаємо на дно шар солі і викладаємо в один шар капелюшки глив.

3. Посипаємо гриби сіллю і кропом. Потім знову шар глив, посипаємо сіллю і кропом.

4. Покриваємо полотняною серветкою або рушником, а на неї викладаємо тарілку, а на тарілку ставимо вантаж.

5.Ставимо в прохолодне місце для засолювання. Гриби з сіллю пустять сік і днів через 5 їх можна буде подати до столу. З маслом і порт - це чудова закуска!

Схожі рецепти