Гарбузове Сконе
(покроковий рецепт з фото)
Булочки-Сконе з гарбузовим пюре і волоськими горіхами. Відмінний варіант для ситного сніданку з чашкою чаю або кави, а також в якості перекусу протягом дня.
Незвичайно ароматна випічка! Готується просто і без особливого клопоту. За бажанням в тісто можна додати корицю, імбир або мускатний горіх. А можна використовувати одночасно кілька спецій. Пропоную приготувати гарбузові Сконе і побалувати своїх рідних цієї чудової домашньою випічкою. Гарбузове пюре практично не відчувається, тому навіть якщо Ви не є шанувальником цього овоча, рекомендую сміливо пробувати!
- Борошно - 300 грам
- Гарбуз - 125 грам (вага вже готового пюре)
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 35 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Горіхи волоські - 50 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

Гарбуз наріжте невеликими шматочками, відваріть і пюріруйте за допомогою блендера.

У глибокій мисці з'єднайте борошно, цукор і розпушувач.

Додайте нарізане кубиками масло.

Перетерши руками в крихту і додайте гарбузове пюре і молоко.

Замісити м'яке тісто.

Додайте подрібнені волоські горіхи.

Вмішайте горіхи в тісто.

Розкачайте тісто в коло, товщиною 1 см. Розріжте на шматочки і випікайте при 180 градусів 25 хвилин.

Гарбузове Сконе готові. За бажанням їх можна перед подачею посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю. Смачного!