Гарбузове латте
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так і хочеться загорнутися в плед, сісти перед каміном і випити зігріваючий напій. Тут фантазія по-справжньому може розгулятися. Якщо ви любите кавові варіанти, це латте для вас!
Мені подобаються напої, в яких багато молока, спецій і вони мають яскравий смак. Це все зійшлося в одному напої! Нещодавно я знайшла рецепт, як приготувати гарбузове латте. Що, головна складова несподівана, а тому готуйте чітко за інструкцією, щоб все вийшло правильно. Звичайно, без кориці, імбиру і гвоздики не обійтися. Якою буде аромат!
- Гарбузове пюре - 0, 5 склянки
- Молоко - 480 мілілітрів
- Еспрессо - 300 мілілітрів
- Цукор - 30 грам
- Гвоздика - 4 штуки
- Кардамон, стручок - 1 штука
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Імбир мелений - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
У глибоку сковороду викладіть гарбузове пюре з усіма спеціями. Нагрійте його протягом 1-ої хвилини, помішуючи.
Потім влийте молоко. Додайте цукор і ваніль. Швидко перемішайте.
Варіть отриману суміш 10 хвилин на повільному вогні, помішуючи.
Після цього процідіть рідину через дрібне сито.
Далі збийте гарбузове молоко до піни.
В результаті з'єднайте еспресо з молоком. Підігрійте латте перед подачею. Додайте кориці для прикраси. Приємною дегустації!