Гарбуз з печерицями в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Страви з гарбуза не тільки корисні і вітамінні, вони виглядають яскраво і апетитно. Її використовують для десертів, гарнірів і випічки. Розповім, як приготувати гарбуз з печерицями в мікрохвильовці. Пробуйте.
Гарбуз - дуже корисний овоч, з якого можна приготувати вишуканий і смачний десерт (морозиво, пироги), а також гарніри під м'ясо, каші і багато іншого. Вона зберігає свої корисні властивості і насичений колір навіть під час термічної обробки. Гарбуз з печерицями дуже швидко готується в мікрохвильовій печі, це блюдо вже давно стало одним з моїх найулюбленіших.
- Гарбуз - 250 грам
- Печериці - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Маленьку цибулину очищаю від лушпиння і нарізаю дрібними шматочками.
2. Ємність, в якій буду готувати, змащую олією і викладаю на дно цибулю, відправляю в мікрохвильовку на 1 хвилину при температурі трохи вище середньої.
3. Гарбуз очищаю від шкірки і насіння, нарізаю її невеликими шматочками. Перекладаю гарбуз до цибулі, перемішую і ставлю ще на 3 хвилини в мікрохвильову піч.
4. Печериці мою і очищаю, зрізаю край плодоніжки і нарізаю шматочками.
5. Додаю гриби до інших овочів, накриваю кришкою і ставлю в мікрохвильову піч на 2 хвилини.
6. Дістаю ємність, додаю за смаком спеції (у мене базилік, орегано) і сіль, перемішую і знову відправляю на 2 хвилини.
7. Тим часом мою і нарізаю дрібно зелень (петрушку).
8. Подаю страву гарячим і посипаю дрібно нарубаної зеленню. Смачного!