Рецепт Галушки фото

Галушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Галушки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування галушок.

Опис приготування:

Галушки - відварені у воді шматочки тіста. Галушки можна подавати як самостійне блюдо або додавати в суп. Готуються галушки з елементарних інгредієнтів - борошна, яйця, води і солі. Галушки можуть бути маленького, середнього або великого розміру.

Приготування:

Просіяти борошно у велику миску, зробити поглиблення в центрі і розбити туди яйце. Додати сіль і підлити трохи води. Замісити тісто. Воно повинно вийти не дуже крутим. Нагріти 3 літри підсоленої води у великій каструлі. Розтопити жир в маленькій каструлі. Коли вода в каструлі закипить, викласти тісто на обробну дошку, змочену водою. Мокрим ножем відрізати від тесту невеликі шматочки і викладати їх в киплячу воду. Варити галушки до готовності, поки вони не спливуть на поверхню. Готовить галушки в 3-4 партії. За допомогою шумівки викласти галушки на друшляк, облити холодною водою і дати їй стекти. Після цього викласти в каструлю з розтопленим жиром, перемішати і відразу подавати.


  • Борошна - 500 грам
  • Яйця - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Жиру - 80 грам
Галушки - відварені у воді шматочки тіста. Галушки можна подавати як самостійне блюдо або додавати в суп. Готуються галушки з елементарних інгредієнтів - борошна, яйця, води і солі. Галушки можуть бути маленького, середнього або великого розміру.

Приготування:

Просіяти борошно у велику миску, зробити поглиблення в центрі і розбити туди яйце. Додати сіль і підлити трохи води. Замісити тісто. Воно повинно вийти не дуже крутим. Нагріти 3 літри підсоленої води у великій каструлі. Розтопити жир в маленькій каструлі. Коли вода в каструлі закипить, викласти тісто на обробну дошку, змочену водою. Мокрим ножем відрізати від тесту невеликі шматочки і викладати їх в киплячу воду. Варити галушки до готовності, поки вони не спливуть на поверхню. Готовить галушки в 3-4 партії. За допомогою шумівки викласти галушки на друшляк, облити холодною водою і дати їй стекти. Після цього викласти в каструлю з розтопленим жиром, перемішати і відразу подавати.

Схожі рецепти