Галушки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування галушок.
Галушки - відварені у воді шматочки тіста. Галушки можна подавати як самостійне блюдо або додавати в суп. Готуються галушки з елементарних інгредієнтів - борошна, яйця, води і солі. Галушки можуть бути маленького, середнього або великого розміру.
Приготування:
Просіяти борошно у велику миску, зробити поглиблення в центрі і розбити туди яйце. Додати сіль і підлити трохи води. Замісити тісто. Воно повинно вийти не дуже крутим. Нагріти 3 літри підсоленої води у великій каструлі. Розтопити жир в маленькій каструлі. Коли вода в каструлі закипить, викласти тісто на обробну дошку, змочену водою. Мокрим ножем відрізати від тесту невеликі шматочки і викладати їх в киплячу воду. Варити галушки до готовності, поки вони не спливуть на поверхню. Готовить галушки в 3-4 партії. За допомогою шумівки викласти галушки на друшляк, облити холодною водою і дати їй стекти. Після цього викласти в каструлю з розтопленим жиром, перемішати і відразу подавати.
- Борошна - 500 грам
- Яйця - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Жиру - 80 грам
Приготування:
Просіяти борошно у велику миску, зробити поглиблення в центрі і розбити туди яйце. Додати сіль і підлити трохи води. Замісити тісто. Воно повинно вийти не дуже крутим. Нагріти 3 літри підсоленої води у великій каструлі. Розтопити жир в маленькій каструлі. Коли вода в каструлі закипить, викласти тісто на обробну дошку, змочену водою. Мокрим ножем відрізати від тесту невеликі шматочки і викладати їх в киплячу воду. Варити галушки до готовності, поки вони не спливуть на поверхню. Готовить галушки в 3-4 партії. За допомогою шумівки викласти галушки на друшляк, облити холодною водою і дати їй стекти. Після цього викласти в каструлю з розтопленим жиром, перемішати і відразу подавати.