Галета з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Галети - однозначно мої улюблені пироги! Тонке хрустке тісто, різноманітна начинка і простота формування роблять галети універсальної випічкою. Приготуйте, наприклад, галету з пекінською капустою, перепелиними яйцями і копченою грудинкою - це дуже смачно!
Тісто для галет частіше роблять пісочним або підлозі пісочним, використовуючи сметану або кисломолочні продукти. У мене для цієї галети відмінно підійшла ряжанка. Капусту для начинки можна замінити білокачанної, а грудинку будь-яким видом відвареного або запеченого м'яса. Пробуйте!
- Вершкове масло - 50 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Борошно пшеничне в / сорт - 1, 5 склянки (обьем 200 мл)
- Яйце - 1 штука
- Ряжанка - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Цибуля зелена - 1 пучок (начинка: всі продукти нижче)
- Капуста пекінська - 2 штуки (маленькі качанчики)
- Яйця перепелині - 9 штук
- Грудинка в / к - 50 грам
- Кмин - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
Для тесту в чашу комбайна насипте просіяне з розпушувачем борошно, додайте сіль і нарубані шматочками холодне масло. Пробийте в пульсовом режимі до крихти.
Вбийте яйце і додайте ряжанку. Пробийте до збирання тесту в кулю і приберіть в холодильник на півгодини.
За цей час приготуйте начинку. Перепелині яйця відваріть і остудіть. Капусту і зелену цибулю тонко наріжте і обсмажте на мінімумі масла до апетитного запаху підсмаженої капусти. Посоліть і поперчіть капусту за смаком, додайте крупно потолченний кмин, перемішайте і остудіть начинку.
Тісто розкачати в пласт товщиною близько сантиметра. Намітьте тарілкою круг по середині пласта.
Викладіть капусту в центр. Зверху розкладіть перепелині яйця. Накрийте тонкими скибочками грудинки.
Загорніть краї тіста зверху на начинку, защипуючи і формуючи круглу галету. Змастіть збитим яйцем, неодмінно підсоленим.
Випікайте галету в прогрітій до 220 градусів духовці до рум'яної скоринки.
Подавайте галету відразу ж, поки вона пашить жаром і апетитно хрумтить!