Фунчоза з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Салати з фунчозой давно перестали бути дивиною. Любителі цієї локшини з задоволенням готують різні варіанти цієї страви. Пропоную рецепт фунчози з грибами і овочами - легкий, ситний і смачний.
Можна приготувати фунчозу тільки з грибами, цибулею і прянощами. Але з овочами набагато смачніше. Беріть овочі за наявністю і вашим симпатіям. Редьку можна замінити дайконом, додати кабачок або гарбуз. Імпровізуйте!
- Funčoza - 100 грам (суха)
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Редька зелена - 150 грам (або дайкон)
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука (не дуже великий)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець чилі - 1/2 штуки (або за смаком)
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Фунчозу приготуйте відповідно до інструкції на упаковці. Готову локшину промийте під холодною водою, добре обсушити і наріжте зручними, недовгими шматочками.
Овочі тонко наріжте соломкою, перець чилі і часник дрібно порубати. Гриби наріжте четвертинками.
У сотейнику розігрійте масло і обсмажте гриби до рум'янцю. Додайте овочі і швидко обсмажте пару хвилин при помішуванні.
Розведіть овочі до країв сотейника і в середину всипте прянощі. Дайте їм зігрітися, потім перемішайте з овочами. Влийте оцет, додайте цукор і соєвий соус. Добре перемішайте.
Додайте до овочів фунчозу і перемішайте. Прогрійте все разом пару хвилин, помішуючи. При наявності кунжутного масла, додайте ложку в готову страву.
Подавайте фунчозу гарячої або холодної, у вигляді закуски або гарячого блюда. У будь-якому вигляді це дуже смачно! Не забудьте зверху посипати зеленою цибулею.