Фруктовий мус
(покроковий рецепт з фото)
Цей легкий, повітряний, корисний і смачний десерт безсумнівно стане гідним завершенням будь-якого святкового застілля. А приготувати його під силу навіть маленьким Кухарчуки, адже рецепт дуже простий.
Цей ніжний і смачний десерт особливо популярний влітку. Адже коли жарко, не хочеться нічого ситного, а цей прохолодний і легкий мус відмінно освіжає і навіть втаязикє голод. Мус можна приготувати до будь-якого свята і подати його в якості десерту. Цукор я не додавала, тому цей десерт можна вважати дієтичним. Як приготувати фруктовий мус, я розповіла і показала в цьому рецепті.
- Банан - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Яблука - 2 штуки
- Полуниця - 150 грам
- Желатин - 10 грам
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
Ось з цих продуктів ми приготуємо повітряний мус. Вода повинна бути холодною кип'яченою.
В першу чергу замочуємо желатин у воді і залишаємо хвилин на 5-10, нехай набухає.
Очистимо яблука і банан.
І перекладаємо банан, яблука, полуницю в чашу блендера.
Збиваємо-перемелює все в однорідну пишну масу.
З апельсина видавимо сік. Нічого страшного, якщо в сік потрапить і м'якоть. Желатин пуш, додамо його в сік і розчиняємо на водяній бані.
Додаємо в чашу блендера сік з розчиненим желатином і гарненько збиваємо-перемішуємо.
Розливаємо отриману фруктову масу по креманках і відправляємо в холодильник до загустіння.
Потім прикрашаємо, подаємо до столу і насолоджуємося.