Фрикадельки з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся своїм улюбленим рецептом фрикадельок з сочевиці. Сочевиця багата білком, а значить, добре насичує. Фрикадельки виходять пружними, з рум'яною скоринкою і неймовірно смачними!
Докладніше, як приготувати фрикадельки з сочевиці, я розповім в покроковому описі нижче. Сочевицю для фрикадельок вибирайте зелену або коричневу, червона занадто ніжна. Спеції для фаршу краще підбирайте на свій смак, до сочевиці дуже добре підходять готові суміші трав "для м'яса" . Глютен в цьому рецепті необхідний, щоб фрикадельки були пружними і краще тримали форму. Його можна замінити пшеничним борошном, але вийде гірше. Фрикадельки відмінно підійдуть до макаронів, гречке или рису.
- Сочевиця - 3/4 склянки
- Мал - 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Італійські трави - 1/3 чайних ложки
- Глютен пшеничний - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
Сочевицю залийте окропом і залиште на годину. Після промийте сочевицю і добре обсушити.
Рис промийте, потім відваріть на повільному вогні 20 хвилин.
Обсмажте на сковороді дрібно нарізану цибулю, часник і морква.
Сочевицю і смажені овочі подрібніть в блендері або м'ясорубці.
Додайте в миску рис, сіль і спеції, гарненько перемішайте. Потім додайте глютен і ще раз перемішайте.
Сформуйте з фаршу кульки розміром з волоський горіх.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте фрикадельки протягом 10-12 хвилин до рум'яної скоринки. Періодично струшуйте сковороду, щоб фрикадельки обсмажувалися рівномірно.
Фрикадельки з сочевиці готові, смачного!