Фрикадельки з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ділюся своїм улюбленим рецептом фрикадельок з сочевиці. Сочевиця багата білком, а значить, добре насичує. Фрикадельки виходять пружними, з рум'яною скоринкою і неймовірно смачними!
Опис приготування:
Докладніше, як приготувати фрикадельки з сочевиці, я розповім в покроковому описі нижче. Сочевицю для фрикадельок вибирайте зелену або коричневу, червона занадто ніжна. Спеції для фаршу краще підбирайте на свій смак, до сочевиці дуже добре підходять готові суміші трав"для м'яса" . Глютен в цьому рецепті необхідний, щоб фрикадельки були пружними і краще тримали форму. Його можна замінити пшеничним борошном, але вийде гірше. Фрикадельки відмінно підійдуть до макаронів, гречке или рису.
- Сочевиця - 3/4 склянки
- Мал - 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Італійські трави - 1/3 чайних ложки
- Глютен пшеничний - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
Сочевицю залийте окропом і залиште на годину. Після промийте сочевицю і добре обсушити.
Рис промийте, потім відваріть на повільному вогні 20 хвилин.
Обсмажте на сковороді дрібно нарізану цибулю, часник і морква.
Сочевицю і смажені овочі подрібніть в блендері або м'ясорубці.
Додайте в миску рис, сіль і спеції, гарненько перемішайте. Потім додайте глютен і ще раз перемішайте.
Сформуйте з фаршу кульки розміром з волоський горіх.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте фрикадельки протягом 10-12 хвилин до рум'яної скоринки. Періодично струшуйте сковороду, щоб фрикадельки обсмажувалися рівномірно.
Фрикадельки з сочевиці готові, смачного!