Форшмак
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне єврейське блюдо - форшмак. Готується ця закуска з оселедця з додаванням вершкового масла і яблука. Виходить дуже смачний паштет, який можна поставити навіть на святковий стіл.
Для приготування форшмака краще брати хліб без кірки (можна навіть батон). Готується ця закуска з оселедця з додаванням вершкового масла, варених яєць, хліба і яблук. Що, що, як не дивно, саме яблук. Вони надають особливого аромату і виступають свого роду консервантом (завдяки вмісту в них кислоти).
Дивіться, як приготувати форшмак.
- Оселедець - 1 штук
- Хліб білий - 1-2 скибочки
- Яблуко - 1-2 штуки
- Яйця - 2-3 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
1. Ця страва я часто готую у вигляді закуски на обідній і навіть святковий стіл. Краще, якщо оселедець попадеться з ікрою. Отже, чистимо оселедець і витягаємо з неї кісточки. Після цього нарізаємо на частини, щоб легше було подрібнити в блендері.
2. Відварюємо яйця круто і заливаємо їх холодною водою.
3. Кілька шматочків хліба замочуємо в теплому молоці.
4. Очищаємо цибулю та нарізаємо його на 4-6 частин.
5. Родзинкою форшмака є яблуко. Для цієї закуски потрібно взяти зелене яблуко, очистити його від шкірки і нарізати на частини.
6. Тепер всі інгредієнти відправляємо в блендер і починаємо подрібнювати. Вершкове масло повинно бути м'яким, тому попередньо дістаньте його з холодильника.
7. Маса за консистенцією в результаті повинна буде вийти однорідною.
8. Як паштет. Після подрібнення відправте форшмак в холодильник мінімум на одну годину.
9. Потім подавайте в невеликій салатниці, прикрасивши за бажанням.