Фокачча з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Кожна італійська господиня на пам'ять знає, як спекти хорошу фокаччу із зеленню і зі звичайної трапези зробити практично святкову. Слухаємо поради італійок і готуємо фокаччу з зеленню!
Отже, до вашої уваги - рецепт фокаччи з зеленню:
1. Беремо невелику мисочку, змішуємо в ній цукор і теплу воду, туди ж додаємо сухі дріжджі і залишаємо все це справа на 10 хвилин при кімнатній температурі.
2. Беремо іншу миску, в неї насипаємо 3 склянки борошна, сіль і замочені дріжджі. Місимо тісто протягом 5 хвилин спочатку ложкою, потім руками. Коли тісто почне братися, додаємо решту борошна і месім тісто ще кілька хвилин.
3. З гладкого тіста формуємо кульку, який накриваємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 годину.
4. Коли тісто підніметься, розподіляємо його по змащеній маслом формі для запікання, солимо і перчимо, зверху посипаємо свіжої або сушеної зеленню. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах, після чого дістаємо з духовки і ще пару хвилин тримаємо під рушником.
Усе, фокаччею із зеленню готова!
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - За смаком
- Зелень - - За смаком
1. Беремо невелику мисочку, змішуємо в ній цукор і теплу воду, туди ж додаємо сухі дріжджі і залишаємо все це справа на 10 хвилин при кімнатній температурі.
2. Беремо іншу миску, в неї насипаємо 3 склянки борошна, сіль і замочені дріжджі. Місимо тісто протягом 5 хвилин спочатку ложкою, потім руками. Коли тісто почне братися, додаємо решту борошна і месім тісто ще кілька хвилин.
3. З гладкого тіста формуємо кульку, який накриваємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 годину.
4. Коли тісто підніметься, розподіляємо його по змащеній маслом формі для запікання, солимо і перчимо, зверху посипаємо свіжої або сушеної зеленню. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах, після чого дістаємо з духовки і ще пару хвилин тримаємо під рушником.
Усе, фокаччею із зеленню готова!