Фокачча з часником
(покроковий рецепт з фото)
Фокачча з часником - це прісний дріжджовий хліб у вигляді коржа, її можна використовувати і як основу для піци. Готується вона з пшеничного борошна в різних варіантах. Мені подобається фокаччею з часником.
Фокаччу з часником добре випекти вранці перед пікніком. Цей хліб піде за 5 хвилин, тому робіть його побільше. Фокачча з часником ідеально поєднується з м'ясом, овочами, сиром. Якщо не знаєте як урізноманітнити звичне дачне застілля - печіть фокаччу з часником. Ви справите враження і пікнік запам'ятається надовго! Фокачча з часником хороша не тільки на пікніку, вона смачна і запашна! Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вода тепла - 0, 75 склянки
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Трави - 1 За смаком (можна кріп)
У воді розчинити дріжджі, замісити туге тісто з цукром, сіллю. Дати тісту підійти годину.
Часник розчавити в змішати з зеленню. Запашні трави брати до смаку.
Тісто розкачати на довжину дека, в центр укласти начинку, сфорязикть багет.
Ножем зробити надрізи і змастити оливковою олією. Дати підійти 20 хвилин.
Випікати 20 хвилин при 180 градусах.
Смачного!