Єврейська закуска
(покроковий рецепт з фото)
Уже багато років готую собі таку закуску з сиру, яєць і майонезу, і тільки недавно дізнався, що цей звичний мені рецепт належить до єврейської кухні. Розповім, як приготувати єврейську закуску.
Є кілька варіантів подачі такого блюда: в загальній формі, з якої закуску їдять за допомогою крекерів або єврейського хліба, а також більш сучасний варіант - це подача в тарталетках. Урізноманітнити смак готового блюда не дуже вдасться, хіба що можна вибирати плавлені сирки з різними доповненнями (наприклад, з грибами, з шинкою, із зеленню і ін.).
- Яйце - 2 штуки
- Плавлений сир - 100 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Плавлений сир розміщую в морозилку на 15-20 хвилин, в цей же час відварюю курячі яйця, потім охолоджують їх під холодною водою і очищаю.
2. Підмерзлих плавлений сир натираю на крупній тертці.
3. Відварені курячі яйця також подрібнюю на крупній тертці і додаю до сиру.
4. Кладу 2 столові ложки майонезу і 1 столову ложку розтопленого вершкового масла.
5. Ретельно перемішую масу, розминаю її виделкою до отримання однорідної консистенції.
6. Готував закуску до приходу родичів, часу було мало, тому просто переклав всю масу в піалу і подав до столу.