Еклери
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, не помилюся, якщо скажу, що серед тістечок еклери вважаються найпопулярнішими і улюбленими тістечками. З французької язика «еклер» перекладається як «блискавка».
Може бути, блиск глазурі на тістечок породив таку назву цим тістечком. А може бути тому, що ці тістечка настільки смачні і ніжні, що з'їдаються моментально і буквально зникають зі столу, як блискавка.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки
- Вода - 200 мілілітрів
- Згущене молоко - 500 грам (начинка)
- Ізюм світлий - 100 грам (начинка)
- Горіхи волоські - 150 грам (начинка)
- Какао-порошок - 2 чайних ложки (помадка)
- Цукрова пудра - 30 грам (помадка)
- Крем - 2 Ст. Ложки (помадка)
- Вершкове масло - 50 грам (помадка)
1. Влити в каструлю воду, додати сіль і вершкове масло. Довести до кипіння, щоб масло розтануло. Додати в посуд борошно і на маленькому вогні заважати 2-3 хвилини, щоб не було грудок. Зняти каструлю з тестом з вогню і трохи остудити. Яйця розбавляти по одному і перемішувати тісто з кожним яйцем окремо, щоб вийшла однорідна маса.
2. Лист змастити маслом. Тісто можна викласти на деко за допомогою кондитерського мішка або шприца. Якщо їх немає, не хвилюйтесь. Можна викласти тісто за допомогою простої десертній ложки. В духовці, яку треба розігріти до 180 градусів, тістечка випікаються близько 30 хвилин.
3. Для начинки варене згущене молоко змішати з родзинками і меленими горіхами.
4. Надрізати кожне тістечко і заповнити начинкою.
5. Для приготування помадки на повільному вогні змішати сметану, какао, пудру і в кінці додати масло. Через пакет з тоненькою дірочкою полити тістечка.