Рецепт Еклери фото

Еклери
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто , Заварне тісто
Дієтичне харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Еклери
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 55 хв.

Напевно, не помилюся, якщо скажу, що серед тістечок еклери вважаються найпопулярнішими і улюбленими тістечками. З французької язика «еклер» перекладається як «блискавка».

Опис приготування:

Може бути, блиск глазурі на тістечок породив таку назву цим тістечком. А може бути тому, що ці тістечка настільки смачні і ніжні, що з'їдаються моментально і буквально зникають зі столу, як блискавка.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 3 штуки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Згущене молоко - 500 грам (начинка)
  • Ізюм світлий - 100 грам (начинка)
  • Горіхи волоські - 150 грам (начинка)
  • Какао-порошок - 2 чайних ложки (помадка)
  • Цукрова пудра - 30 грам (помадка)
  • Крем - 2 Ст. Ложки (помадка)
  • Вершкове масло - 50 грам (помадка)
еклери - фото крок 1
1. Влити в каструлю воду, додати сіль і вершкове масло. Довести до кипіння, щоб масло розтануло. Додати в посуд борошно і на маленькому вогні заважати 2-3 хвилини, щоб не було грудок. Зняти каструлю з тестом з вогню і трохи остудити. Яйця розбавляти по одному і перемішувати тісто з кожним яйцем окремо, щоб вийшла однорідна маса.
еклери - фото крок 2
2. Лист змастити маслом. Тісто можна викласти на деко за допомогою кондитерського мішка або шприца. Якщо їх немає, не хвилюйтесь. Можна викласти тісто за допомогою простої десертній ложки. В духовці, яку треба розігріти до 180 градусів, тістечка випікаються близько 30 хвилин.
еклери - фото крок 3
3. Для начинки варене згущене молоко змішати з родзинками і меленими горіхами.
еклери - фото крок 4
4. Надрізати кожне тістечко і заповнити начинкою.
еклери - фото крок 5
5. Для приготування помадки на повільному вогні змішати сметану, какао, пудру і в кінці додати масло. Через пакет з тоненькою дірочкою полити тістечка.

Схожі рецепти