Еклери з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Еклери - один з найвідоміших десертів французької кухні. Їх популярність пояснюється прекрасним смаком в поєднанні з простотою і привабливим виглядом. Спробуйте зробити їх будинку.
Вам буде корисно дізнатися про те, як приготувати еклери з сирним кремом. Це повітряна випічка з великою кількістю начинки і хрустким тестом. У класичному рецепті використовується заварний крем, і ми теж його зробимо, тільки додамо сир. Це поєднання ідеально і сподобається багатьом.
- Вершкове масло - 160 грам(100 г - в тісто, 60 г - в вершках)
- Сир - 150 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки(2 шт - в тісто, 1 шт - в вершках)
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор тростинний - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в вершках, 1 ст. Ложка - в сирну масу)
- Ванілін - 1 щіпка
Воду закип'ятіть в каструлі з товстим дном. Потім додайте в неї масло шматочками.
Коли маса стане однорідною, відразу ж додайте в неї борошно. Замішайте тісто.
Остудіть тісто, а потім додайте в нього яйця. Ретельно перемішайте.
Деко застеліть пергаментним папером. Кондитерським мішком видавіть еклери на достатній відстані один від одного.
Запікайте тісто при 200 градусах протягом 35-45 хвилин. Еклери остудіть.
Тепер зробіть крем. Ст. Ложку борошна змішайте з молоком, збитим яйцем і тростинним цукром. Крем поставте на водяну баню і варіть до загустіння. В кінці додайте масло.
Сир змішайте з цукром і ваніліном.
Заварний крем добре перемішайте з сирною масою.
Еклери наповніть кремом за допомогою кондитерського мішка. Приємного чаювання!