Еклери із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий смак дитинства - еклери із заварним кремом. Як виявилося, готувати їх просто, тому сміливо приступайте до процесу. Особливих кулінарних навичок не потрібно для приготування цього десерту.
Мінімум зусиль і на вашому столі боле 20 смачних еклерів. Начините їх будь-яким кремом (найкраще підходимо масляний), полийте глазур'ю (по бажанню) і перед подачею посипте цукровою пудрою. От і все! Надішліть еклери із заварним кремом за класичним рецептом в холодильник застигнути на пару годин, після чого подавайте до столу.
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 6 штук(4 з них в тісто)
- Вода - 1 Склянка
- Олія - 100 грам
- Молоко - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Ванільний цукор - 15 грам
1. Найважливіший етап - приготування тіста. Отже, наливаємо в каструлю холодну воду. Кладемо туди масло або маргарин, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Після закипання поступово вводимо борошно і постійно помішувати дерев'яною лопаткою.
2. Знову ставимо на вогонь і продовжуємо розтирати масу. В результаті вона повинна трохи потемніти. Знімаємо з вогню і даємо охолонути. Наше заварне тісто готове.
3. Кондитерським шприцом викладаємо "полосочки" на деко (я зазвичай кладу пергамент і змащую дно форми рослинним маслом).
4. Ставимо рознос в духову шафу, попередньо розігрітий до 200 градусів. Запікаємо не більше 20 хвилин, після чого витягуємо еклери і даємо охолонути. По довжині робіть заготовки близько 4-6 сантиметрів. Враховуйте, що при запіканні вони трохи підійдуть.
5. Крем можна робити будь- (в даному випадку за рецептом - заварний), але я люблю більше іриску. Можна відварити згущене молоко самостійно і змішати його з вершковим маслом - такий крем також дуже добре поєднується в еклери.