Рецепт Домашня бастурма фото

Домашня бастурма
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 15
Час приготування: 28 дн. 12 г. 0 хв.

Тонкий шматочок в'яленого м'яса - це відмінна закуска до келиха холодного пива і не тільки. Навіщо купувати готове, якщо його можна зробити самостійно? Отже, рецепт, як приготувати домашню бастурму.

Опис приготування:

Для приготування можна використовувати баранину, яловичину, оленину, козлятину. Чим краще якість м'яса, тим смачніше бастурма у вас вийде. Тим більше, що від свіжості залежить і ваше здоров'я, адже м'ясо не піддається термічній обробці. Є безліч назв у цього делікатесу: наприклад, пастрами або пастухи.

  • Баранина - 1, 8 кілограма
  • Сіль - 1 Склянка
  • Паприка - 1/3 склянки
  • Пажитник - 1/4 склянки
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 штука
  • Вода - 0, 5-1 склянки
1
Вимийте м'ясо і максимально обріжте жир. Розріжте м'ясо навпіл уздовж і гарненько втирайте з усіх боків сіль.
2
Перекладіть м'ясо в герметичний пакет, видаліть повітря і відправте в холодильник на 5 днів, м'ясо повинно затвердіти.
3
Через необхідний час дістаньте м'ясо і промийте його під проточною водою, потім замочіть в холодній воді на кілька годин.
4
Загорніть м'ясо в марлю, складену в декілька шарів, та інвестувати під пресу, знову відправте в холодильник на 2 дня.
5
Дістаньте м'ясо і загорніть його в чисту марлю, підвісьте його в холодильнику на 10-14 днів при температурі близько 10 градусів.
6
У миску викладіть все спеції, додайте холодну воду і перемішайте до утворення густої пасти.
7
Зніміть м'ясо і розгорніть марлю, гарненько натріть його з усіх боків приготовленої пастою, потім підвісьте при температурі 15 градусів у вологому приміщенні ще на 14 днів.
8
Через два тижні зніміть м'ясо і наріжте його тонкими скибочками, подавайте закуску зі склянкою холодного пива.

Схожі рецепти