Рецепт Домашній сир фото

Домашній сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Пропоную на замітку рецепт приготування домашнього сиру - натурального, без хімічних добавок і шкідливих барвників. Він стане відмінним інгредієнтом салатів і ситної закускою для всієї родини.

Опис приготування:

Існує кілька варіантів, як зробити домашній сир. Використання йогурту і лимонного соку - один з них. Також можна взяти оцет, наприклад, однак після нього сир потрібно буде промивати ретельніше. При бажанні в такий домашній сир можна додати сіль, спеції і ароматні трави, що зробить його неповторним.

  • Молоко - 2 L
  • Натуральний йогурт - 50 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
домашній сир - фото крок 1
1. У велику каструлю налити молоко і відправити його на плиту. Якщо є спеціальний термометр, то його можна опустити в каструлю. Якщо його немає - тоді уважно стежити за процесом закипання.
домашній сир - фото крок 2
2. Коли молоко вже ось-ось закипить (температура приблизно 95 градусів) його потрібно зняти з вогню і додати йогурт.
домашній сир - фото крок 3
3. Вичавити сік лимона і процідити (щоб не було шматочків м'якоті). Влити приблизно половину і стежити за процесом створаживания. Сироватка повинна стати прозорою. При необхідності додати ще соку (якщо в рецепт приготування домашнього сиру використовується оцет, то знадобиться близько 2 столових ложок).
домашній сир - фото крок 4
4. Підготувати велику ємність для збору сироватки (її можна використовувати в випічку, наприклад) і марлю, згорнуту в кілька разів.
домашній сир - фото крок 5
5. Злити вийшла сир і залишити на пару хвилин.
домашній сир - фото крок 6
6. Додати при бажанні трохи солі або інші спеції. Дістати марлю, тримаючи за краї.
домашній сир - фото крок 7
7. Щоб прибрати надлишки рідини марлю можна підвісити над раковиною або тарілкою приблизно на 30-35 хвилин.
домашній сир - фото крок 8
8. Тепер сиру потрібно надати бажану форму і зверху поставити прес.
домашній сир - фото крок 9
9. Ось такий простий рецепт домашнього сиру. Приблизно через 3 години його вже можна пробувати. Можна залишити його в холодильнику на ніч, щоб він як слід Просолов і просочився спеціями. Потім акуратно нарізати шматочками і подавати до столу.

Схожі рецепти