Рецепт Домашній лимонад з м'ятою фото

Домашній лимонад з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Лимон
Рецепти для схуднення
На швидку руку
Солодке , Лимонад , Напої , Кисле
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 хв.

Чудовою альтернативою квасу є домашній лимонад. Простота і швидкість його приготування привертає і підкуповує. А смак, на мій погляд, набагато приємніше, ніж у багатьох покупних напоїв.

Опис приготування:

Готуючи лимонад, не забувайте, що лід бажано робити з кип'яченої води. Якщо вас сильно мучить спрага, то пити можна практично відразу після швидкого охолодження окропу. Я надаю перевагу, щоб напій трохи постояв і лід добре підтанув. У спеку - саме те! Насправді втаязикє спрагу.

  • Лимон - 1 штука
  • Пісок цукровий - 3 чайних ложки
  • М'ята - 1 пучок (в рецепті перцева)
  • Лід - 1 Склянка
  • Вода - 400 мілілітрів (кИПЯТОК! )
домашній лимонад з м'ятою - фото крок 1
Загальний склад лимонаду: вода, лід, цукровий пісок, гілочка м'яти (у мене перцева) і лимон (половина).
домашній лимонад з м'ятою - фото крок 2
Відрізаємо половину лимона і ділимо її ще навпіл.
домашній лимонад з м'ятою - фото крок 3
Внутрішню частину половинки очищаємо від скоринки, ріжемо її на кілька частин, кладемо в келих. Зовнішню частину половини добре видавлюємо в ємність з часточками лимона.
домашній лимонад з м'ятою - фото крок 4
Заливаємо приблизно третину ємності окропом, кидаємо туди гілочку м'яти, три ложечки цукру і перемішуємо до розчинення цукрового піску.
домашній лимонад з м'ятою - фото крок 5
Засипаємо ємність до країв шматочками льоду, чекаємо приблизно 1, 5 хвилини (до охолодження води).
І насолоджуємося!

Схожі рецепти