Домашній лимонад з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
Чудовою альтернативою квасу є домашній лимонад. Простота і швидкість його приготування привертає і підкуповує. А смак, на мій погляд, набагато приємніше, ніж у багатьох покупних напоїв.
Готуючи лимонад, не забувайте, що лід бажано робити з кип'яченої води. Якщо вас сильно мучить спрага, то пити можна практично відразу після швидкого охолодження окропу. Я надаю перевагу, щоб напій трохи постояв і лід добре підтанув. У спеку - саме те! Насправді втаязикє спрагу.
- Лимон - 1 штука
- Пісок цукровий - 3 чайних ложки
- М'ята - 1 пучок (в рецепті перцева)
- Лід - 1 Склянка
- Вода - 400 мілілітрів (кИПЯТОК! )
Загальний склад лимонаду: вода, лід, цукровий пісок, гілочка м'яти (у мене перцева) і лимон (половина).
Відрізаємо половину лимона і ділимо її ще навпіл.
Внутрішню частину половинки очищаємо від скоринки, ріжемо її на кілька частин, кладемо в келих. Зовнішню частину половини добре видавлюємо в ємність з часточками лимона.
Заливаємо приблизно третину ємності окропом, кидаємо туди гілочку м'яти, три ложечки цукру і перемішуємо до розчинення цукрового піску.
Засипаємо ємність до країв шматочками льоду, чекаємо приблизно 1, 5 хвилини (до охолодження води).
І насолоджуємося!
І насолоджуємося!