Лимонад з м'ятою в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку немає нічого бажанішим стаканчика лимонаду з м'ятою, приготованого в домашніх умовах. Подавайте його охолодженим з льодом в коктейльних банках або склянках, прикрашених трубочками.
Щоб приготувати лимонад, фрукти необов'язково піддавати термічній обробці - досить подрібнити лимонну нарізку разом з м'ятою і цукром для виділення аромату і смаку, змішати з охолодженою водою і дати настоятися на холоді. Ви можете приготувати напій з ранку і потягувати його цілий день, рятуючись від літньої спеки!
- Лимон - 0, 5 штуки
- М'ята - 4-5 штук (гілочок)
- Цукор - 100 грам
- Вода - 1 літр (фільтрована або мінеральна)
- Лід - 6-8 штук (по бажанню)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Чверть лимона наріжте скибочками, видаліть кісточки і всипте разом з половиною цукрового піску в глечик.
Ще чверть лимона наріжте дрібними шматочками, видаливши насіння. М'яту промийте у воді, обірвемо зі стебел листя і додайте в чашу блендера разом з лимонною нарізкою і половиною цукрового піску.
Подрібніть протягом 1-2 хвилин.
Додайте подрібнену масу в ємність і влийте охолоджену фільтровану воду, мінеральну з газом або без. Акуратно все перемішайте. Помістіть в холодильник на 30 хвилин для ароматизації.
Через зазначений час акуратно процідіть.
Розлийте в склянки або чашки, викладіть лід, кілька скибочок лимона і подавайте з трубочками на дегустацію.