Рецепт Домашнє пиво з концентрату фото

Домашнє пиво з концентрату
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Апельсин, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Якщо ви вирішили серйозно зайнятися приготуванням домашнього пива, то найпростіше зробити його з концентрату. До того ж за смаком таке пиво буде максимально наближене до знаменитих брендів.

Рецепт приготування домашнього пива з концентрату з одного боку досить простий, так як всі інструкція докладно написана на банці, однак з іншого боку тут нам знадобиться спеціальне обладнання і трохи терпіння. Однак, результат дійсно варто витрачених зусиль і в результаті ми отримуємо якісне смачне пиво, яке нічим не відрізняється від покупного. А для того, щоб процес приготування був більш ясним для вас, я розповім, як зробити домашнє пиво з концентрату докладно і з фотографіями.

  • Пивний концентрат в банку - 1 штука
  • Чи не Охмелене солодовий екстракт - 1, 5 L
  • Глюкоза - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 15-17 літрів
домашнє пиво з концентрату - фото крок 1
Для початку нам необхідно продезінфікувати посуд, в якій ми будемо робити наше домашнє пиво. І для цього найкраще використовувати розчин йоду.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 2
Потім відміряє 1, 5 літрів не охмеленного солодового екстракту.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 3
У глибоку каструлю наливаємо 3 літра кип'яченої води і додавати не Охмелене екстракт.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 4
Ставимо на вогонь і готуємо 15-20 хвилин, після того як закипить. Вимикаємо вогонь і чекаємо поки рідина охолоне.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 5
З банки витягаємо пакетик з дріжджами.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 6
У колбі змішуємо ложку глюкози, дріжджі і теплу воду.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 7
Закриту банку поміщаємо на кілька хвилин під гарячу воду, так рідина буде краще виливатися.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 8
Потім ми наливаємо 10 літрів воду в бродильно ємність, додаємо вміст банки і каструлі з не Охмелене солодовим екстрактом. Потім додаємо ще води, щоб загальний обсяг був 23-24 L. Температура сусла при внесенні дріжджів повинна бути близько 27 градусів.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 9
Тепер вимірюємо щільність сусла, у мене вийшла 10, 5 відсотка.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 10
Перевіряємо температуру дріжджів, якщо все в порядку, то заливаємо вміст колби в бродильних.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 11
Акуратно все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо гідрозатвор. У гідрозатвор наливаємо воду до рівня. Тепер наша частина роботи закінчена і залишається чекати, поки процес бродіння пройде в повному обсязі.

Схожі рецепти