Рецепт Домашнє пиво з концентрату фото

Домашнє пиво з концентрату
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Апельсин , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 25

Якщо ви вирішили серйозно зайнятися приготуванням домашнього пива, то найпростіше зробити його з концентрату. До того ж за смаком таке пиво буде максимально наближене до знаменитих брендів.

Опис приготування:

Рецепт приготування домашнього пива з концентрату з одного боку досить простий, так як всі інструкція докладно написана на банці, однак з іншого боку тут нам знадобиться спеціальне обладнання і трохи терпіння. Однак, результат дійсно варто витрачених зусиль і в результаті ми отримуємо якісне смачне пиво, яке нічим не відрізняється від покупного. А для того, щоб процес приготування був більш ясним для вас, я розповім, як зробити домашнє пиво з концентрату докладно і з фотографіями.

  • Пивний концентрат в банку - 1 штука
  • Чи не Охмелене солодовий екстракт - 1, 5 L
  • Глюкоза - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 15-17 літрів
домашнє пиво з концентрату - фото крок 1
Для початку нам необхідно продезінфікувати посуд, в якій ми будемо робити наше домашнє пиво. І для цього найкраще використовувати розчин йоду.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 2
Потім відміряє 1, 5 літрів не охмеленного солодового екстракту.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 3
У глибоку каструлю наливаємо 3 літра кип'яченої води і додавати не Охмелене екстракт.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 4
Ставимо на вогонь і готуємо 15-20 хвилин, після того як закипить. Вимикаємо вогонь і чекаємо поки рідина охолоне.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 5
З банки витягаємо пакетик з дріжджами.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 6
У колбі змішуємо ложку глюкози, дріжджі і теплу воду.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 7
Закриту банку поміщаємо на кілька хвилин під гарячу воду, так рідина буде краще виливатися.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 8
Потім ми наливаємо 10 літрів воду в бродильно ємність, додаємо вміст банки і каструлі з не Охмелене солодовим екстрактом. Потім додаємо ще води, щоб загальний обсяг був 23-24 L. Температура сусла при внесенні дріжджів повинна бути близько 27 градусів.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 9
Тепер вимірюємо щільність сусла, у мене вийшла 10, 5 відсотка.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 10
Перевіряємо температуру дріжджів, якщо все в порядку, то заливаємо вміст колби в бродильних.
домашнє пиво з концентрату - фото крок 11
Акуратно все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо гідрозатвор. У гідрозатвор наливаємо воду до рівня. Тепер наша частина роботи закінчена і залишається чекати, поки процес бродіння пройде в повному обсязі.

Схожі рецепти