Домашнє пиво з концентрату
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили серйозно зайнятися приготуванням домашнього пива, то найпростіше зробити його з концентрату. До того ж за смаком таке пиво буде максимально наближене до знаменитих брендів.
Рецепт приготування домашнього пива з концентрату з одного боку досить простий, так як всі інструкція докладно написана на банці, однак з іншого боку тут нам знадобиться спеціальне обладнання і трохи терпіння. Однак, результат дійсно варто витрачених зусиль і в результаті ми отримуємо якісне смачне пиво, яке нічим не відрізняється від покупного. А для того, щоб процес приготування був більш ясним для вас, я розповім, як зробити домашнє пиво з концентрату докладно і з фотографіями.
- Пивний концентрат в банку - 1 штука
- Чи не Охмелене солодовий екстракт - 1, 5 L
- Глюкоза - 1 Ст. Ложка
- Вода - 15-17 літрів
Для початку нам необхідно продезінфікувати посуд, в якій ми будемо робити наше домашнє пиво. І для цього найкраще використовувати розчин йоду.
Потім відміряє 1, 5 літрів не охмеленного солодового екстракту.
У глибоку каструлю наливаємо 3 літра кип'яченої води і додавати не Охмелене екстракт.
Ставимо на вогонь і готуємо 15-20 хвилин, після того як закипить. Вимикаємо вогонь і чекаємо поки рідина охолоне.
З банки витягаємо пакетик з дріжджами.
У колбі змішуємо ложку глюкози, дріжджі і теплу воду.
Закриту банку поміщаємо на кілька хвилин під гарячу воду, так рідина буде краще виливатися.
Потім ми наливаємо 10 літрів воду в бродильно ємність, додаємо вміст банки і каструлі з не Охмелене солодовим екстрактом. Потім додаємо ще води, щоб загальний обсяг був 23-24 L. Температура сусла при внесенні дріжджів повинна бути близько 27 градусів.
Тепер вимірюємо щільність сусла, у мене вийшла 10, 5 відсотка.
Перевіряємо температуру дріжджів, якщо все в порядку, то заливаємо вміст колби в бродильних.
Акуратно все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо гідрозатвор. У гідрозатвор наливаємо воду до рівня. Тепер наша частина роботи закінчена і залишається чекати, поки процес бродіння пройде в повному обсязі.