Дієтичний омлет в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете нагодувати сім'ї смачним і корисним сніданком? Тоді зверніть увагу на простий рецепт дієтичного омлету в духовці. Він виходить повітряним, неймовірно ніжним і дуже апетитним.
Даний рецепт приготування дієтичного омлету в духовці при бажанні можна доповнити абсолютно будь-якими овочами за смаком, а також свіжою зеленню. Незважаючи на використання вершкового масла, омлет виходить зовсім нежирним і прекрасно підійде для дитячого раціону.
- Яйце - 8-9 штук
- Молоко - 100-150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Для завтра всієї родини знадобиться близько 8-9 яєць. Їх необхідно вбити в глибоку миску.
2. Налити молоко. Це класичний рецепт дієтичного омлету в духовці, з використанням нежирного молока, однак при бажанні можна додати знежирений кефір або звичайну воду.
3. Посолити за смаком і додати дрібку перцю або улюблені спеції.
4. Основний секрет пишності цього омлету в тому, що яйця з молоком не можна збивати. Досить акуратно перемішати віночком або вилкою, щоб розбити жовтки.
5. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Борти потрібно промазати до верху, так як омлет буде добре підніматися. При бажанні можна використовувати рослинне масло, яке розподілити по формі за допомогою пензлика. Якщо вдома є силіконова форма необхідного розміру, то можна обійтися і без масла.
6. Вилити яєчно-молочною суміш у форму. При бажанні можна присипати зверху рубаною свіжою зеленню.
7. Відправити в розігріту духовку на 25-30 хвилин, в залежності від температури і кількості яєць. При бажанні дієтичний омлет в духовці в домашніх умовах можна доповнити також овочами за смаком або відвареним м'ясом.
8. Коли омлет готовий, його потрібно акуратно розрізати на порційні шматочки і подавати до столу. Доповнити його можна улюбленим соусом або свіжими овочами в якості гарніру.