Десерт «склобій»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Такий десерт з желе прикрасить будь-яке свято. Блюдо готується просто, єдине - знадобиться час, поки желе застигне. Дивимося рецепт і готуємо!
Опис приготування:
Десерт "склобій" готується дуже просто. Заливаємо кольорове желе, залишаємо до застигання. Потім нарізаємо його кубиками, викладаємо у форму і заливаємо желе білого кольору, яке можна Прігову з вершків та желатину.
- Желе різного кольору і смаку в пачках - 4 штуки
- Вершки - 300 мілілітрів (нежирні)
- Желатин - 20 грам
- Вода - 2 склянки
1. У різні мисочки засипте вміст 4-х пакетиків желе. Залийте окропом згідно з інструкцією. Остудіть і охолодіть в холодильнику. Рекомендую використовувати желе різного кольору.
2. Застигле желе поріжте кубиками. Приготуйте форму, в якій наш десерт будемо готувати. Можна взяти форму для кексу. Форму змочіть, щоб наш десерт легше вийшов з неї.
3. У маленьку мисочку викладіть желатин і півсклянки холодної води, залиште до набрякання на хвилин 15. Потім додайте півтори склянки окропу, розмішайте. Коли желатин розчинитися, додайте вершки, перемішайте. Викладіть у форму кубики желе.
4. Залийте желе вершками.
5. Поставте десерт в холодильник до повного застигання, можна, можливо - на ніч.
6. Десерт "склобій" готовий! Смачного!