Даниш з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Данис - це австрійська випічка, прижилася в Данії, звідки вона поширилася по всьому світу. Даниш буває з самої різною начинкою, пропоную рецепт з фруктами і кремом "патісьер" .
Даниш з фруктами фантастично гарний, просто неможливо відірватися. Приготувати його зовсім просто, дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням!
- Листкове тісто - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 25 грам
- Цукор - 50 грам
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Фрукти та ягоди - 200 грам (будь-які)
- Яйце - 1 штука (для змащення перед випічкою)
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед приготуйте заварний крем "патісьер", для цього влийте в ківш молоко і додайте в нього ванільний цукор, нагрійте до кипіння.
В іншу каструлю викладіть три жовтка, цукор, щіпку солі і борошно.
Все добре розмішайте.
Влийте до жовтків нагріте молоко. Наливайте цівкою, іншою рукою інтенсивно розмішуйте.
Перелийте суміш знову в ківш і нагрівайте при інтенсивному помішуванні, поки не з'являться перші бульбашки і маса не загусне. Остудіть крем.
Пласт листкового тіста, НЕ розгортаючи, розділіть на чотири частини.
Викладіть заготовки з тіста на папір для випічки, подверніте вгору кінчики тесту, зробіть виделкою проколи на тесті.
Викладіть крем "патісьер", розрівняйте.
На крем викладіть фрукти, кінці тесту можна підтягнути до центру і скріпити. Перед випічкою змастіть "бовтанку" з яйця. Випікайте при температурі 190 градусів 20 хвилин.
На готові Даниш можна викласти ягоди, наприклад, заморожену ожину.
Даниш з фруктами вийшов дуже смачним. Приємного чаювання!