Dakuaz
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Французьким словом «dacquoise» називають бісквіт, який зовні покритий хрусткою скоринкою, а всередині м'який, ароматний і соковитий.
Опис приготування:
Якщо ви готували страви, в які використані тільки жовтки і у вас залишилися білки, які ви не знаєте, куди"прилаштувати" , спечіть вишуканий французький десерт"дакуаз" , в якому немає ні грама борошна, замість неї горіхи - мигдаль або фундук. Виходить ефектно і дуже смачно, в покроковому рецепті розказано, як його приготувати.
- Funduk (або мигдаль) - 215 грам(135 грам в тісто, 80 грам на посипання)
- Цукрова пудра - 150 грам(100 грам в тісто, 50 грам на посипання)
- Яєчні білки - 5 штук
- Цукор - 50 грам
- Збиті вершки - 100 грам (використовуються опционно, по бажанню, можливе використання готових вершків з балончика.)
- Ягоди і фрукти - 100 грам (використовуються опционно, по бажанню.)
Підготуйте інгредієнти.
Викладіть фундук на фольгу або на папір для випічки, розігрійте духовку на 150 градусів і помістіть в неї горіхи на 10 хвилин.
Висипати ще гарячі горіхи на вафельний рушник, підхопите краю рушники в вузол і перетріть горіхи між собою, щоб відокремити лушпиння. Якщо горіхи очистяться на 70% це вже норма.
Складіть горіхи в блендер і подрібніть в крихту, намагайтеся, щоб горіхи не заблукали в грудку і не стали віддавати масло, потрібна дрібна крихта, практично борошно.
Заплутаний 135 грам горіхів в блендер і подрібніть в крихту, намагайтеся, щоб горіхи не заблукали в грудку і не стали віддавати масло, потрібна дрібна крихта, практично борошно.
Всипте до горіхів 100 грамів цукрової пудри і перемішайте.
Просійте суміш горіхів і цукрової пудри в миску для замішування тіста.
Відділи куниці 5 яєць, збийте їх з цукром до піни.
Всипте горіхову суміш до білків.
Акуратно вимішайте горіхове тісто, намагаючись зберегти пишну структуру білків.
Застеліть деко папером для випічки, намалюйте на ній контури вашої випічки, у мене було чотири кола розміром з чайне блюдце. Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою діаметром 12 мм і відсадити тісто по нанесеному трафаретом змійкою. Випікайте 35 хвилин при температурі 170 градусів.
Поки дакуаз випікається, приготуйте суміш з 80 грам горіхів, подрібнених в не дуже дрібну крихту і 50 грамів цукрової пудри.
Посипте сумішшю цукрової пудри і горіхів спечені коржі. На цьому можна вважати, що дакуаз готовий. Акуратно зніміть коржі з листа. Якщо не плануєте їх використовувати відразу, можна загорнути в харчову плівку.
Якщо вирішили зробити на основі"дакуаза" десерт, прикрасьте його збитими вершками або будь-яким іншим кремом, фруктами і ягодами.
Зверху покладіть другий корж і повторіть декор, посипте зверху горіховою сумішшю. Вийшов надзвичайно смачний і ніжний десерт.
Такий десерт надзвичайно гарний з кавою!