Рецепт Dakuaz фото

Dakuaz
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця , Горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Французьким словом «dacquoise» називають бісквіт, який зовні покритий хрусткою скоринкою, а всередині м'який, ароматний і соковитий.

Опис приготування:

Якщо ви готували страви, в які використані тільки жовтки і у вас залишилися білки, які ви не знаєте, куди"прилаштувати" , спечіть вишуканий французький десерт"дакуаз" , в якому немає ні грама борошна, замість неї горіхи - мигдаль або фундук. Виходить ефектно і дуже смачно, в покроковому рецепті розказано, як його приготувати.

  • Funduk (або мигдаль) - 215 грам(135 грам в тісто, 80 грам на посипання)
  • Цукрова пудра - 150 грам(100 грам в тісто, 50 грам на посипання)
  • Яєчні білки - 5 штук
  • Цукор - 50 грам
  • Збиті вершки - 100 грам (використовуються опционно, по бажанню, можливе використання готових вершків з балончика.)
  • Ягоди і фрукти - 100 грам (використовуються опционно, по бажанню.)
Dakuaz - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Dakuaz - фото крок 2
Викладіть фундук на фольгу або на папір для випічки, розігрійте духовку на 150 градусів і помістіть в неї горіхи на 10 хвилин.
Dakuaz - фото крок 3
Висипати ще гарячі горіхи на вафельний рушник, підхопите краю рушники в вузол і перетріть горіхи між собою, щоб відокремити лушпиння. Якщо горіхи очистяться на 70% це вже норма.
Dakuaz - фото крок 4
Складіть горіхи в блендер і подрібніть в крихту, намагайтеся, щоб горіхи не заблукали в грудку і не стали віддавати масло, потрібна дрібна крихта, практично борошно.
Dakuaz - фото крок 5
Заплутаний 135 грам горіхів в блендер і подрібніть в крихту, намагайтеся, щоб горіхи не заблукали в грудку і не стали віддавати масло, потрібна дрібна крихта, практично борошно.
Dakuaz - фото крок 6
Всипте до горіхів 100 грамів цукрової пудри і перемішайте.
Dakuaz - фото крок 7
Просійте суміш горіхів і цукрової пудри в миску для замішування тіста.
Dakuaz - фото крок 8
Відділи куниці 5 яєць, збийте їх з цукром до піни.
Dakuaz - фото крок 9
Всипте горіхову суміш до білків.
Dakuaz - фото крок 10
Акуратно вимішайте горіхове тісто, намагаючись зберегти пишну структуру білків.
Dakuaz - фото крок 11
Застеліть деко папером для випічки, намалюйте на ній контури вашої випічки, у мене було чотири кола розміром з чайне блюдце. Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою діаметром 12 мм і відсадити тісто по нанесеному трафаретом змійкою. Випікайте 35 хвилин при температурі 170 градусів.
Dakuaz - фото крок 12
Поки дакуаз випікається, приготуйте суміш з 80 грам горіхів, подрібнених в не дуже дрібну крихту і 50 грамів цукрової пудри.
Dakuaz - фото крок 13
Посипте сумішшю цукрової пудри і горіхів спечені коржі. На цьому можна вважати, що дакуаз готовий. Акуратно зніміть коржі з листа. Якщо не плануєте їх використовувати відразу, можна загорнути в харчову плівку.
Dakuaz - фото крок 14
Якщо вирішили зробити на основі"дакуаза" десерт, прикрасьте його збитими вершками або будь-яким іншим кремом, фруктами і ягодами.
Dakuaz - фото крок 15
Зверху покладіть другий корж і повторіть декор, посипте зверху горіховою сумішшю. Вийшов надзвичайно смачний і ніжний десерт.
Dakuaz - фото крок 16
Такий десерт надзвичайно гарний з кавою!

Схожі рецепти