Дакота роли
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися рецептом приготування ролів з класичним поєднанням в начинці - це сир, риба і огірок. Приготувати їх зовсім не важко, головне правильно зварити рис.
Побалуйте свою сім'ю таким незвичайним, екзотіческкім блюдом. Якщо ви є любителем азіатської кухні, то цей рецепт вам припаде до смаку. Подати до роллам можна васабі або маринований імбир.
- Мал - 1 склянок
- Вода - 1, 5 склянки
- Рисовий оцет - 50 мілілітрів
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сир - 100 грам
- Листи норі - 3-4 штук
- Авокадо - 1 штук
- Огірок - 1 штук
- Риба - 100 грам (червона слабосолона)
Насамперед необхідно промити рис в декількох водах. Потім залийте рис чистою водою в пропорції 1:1, 5 і доведіть до кипіння. Зробіть найменший вогонь, накрийте кришкою і варіть 15 хвилин. Через деякий час зніміть з вогню і залиште під кришкою пропаритися ще хвилин 10.
Для заправки змішайте рисовий оцет, сіль і цукор. Трохи нагрійте, щоб вони розчинилися. Полийте готовий теплий рис заправкою і перемішайте дерев'яною лопаткою. Рис остудіть до кімнатної температури.
Рогожу оберніть харчовою плівкою, викладіть лист норі блискучою стороною вниз і розподіліть мокрими руками по ній рис. З одного боку норі залиште 1 см вільний, а з іншого боку рис повинен вийти трохи за межі. Потім лист водорості з рисом переверніть рисом вниз.
Змастіть трохи вершковим сиром. Викладіть смужки риби і огірків. Допомагаючи собі циновкою, згорнути рулет.
Змастіть трохи вершковим сиром. Викладіть смужки риби і огірків. Допомагаючи собі циновкою, згорнути рулет.
Потім по плівці викладіть тонкі пласти авокадо і скрутіть по ним рол.
Розріжте гострим ножем на кілька частин.
Смачного!
Смачного!