Домашні роли з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Сім'я захотіла роли, значить готуємо роли. Головну мету, щоб було незвично і смачно, я досягла майстерно і все завдяки цим рецептом.
Перепробувавши багато рецептів ролів, я все-таки знайшла найкращий, який якомога точно описує правильне приготування. Трохи про деталі цієї страви: невід'ємною деталлю в приготуванні ролів є наявність килимка для суші (бамбуковий килимок), тому не забудьте його прикупити, якщо у вас його немає. В іншому випадку ви просто не зможете сформувати рол. Тунецьь можете замінити будь-який червоною рибою на ваш смак. Оцтова вода потрібна для того, щоб рис не прилипав до рук під час готування.
- Нори - 5 штук (список)
- Рисовий оцет - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Огірок - 1 штука
- Тунець - 200 грам
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Wasabi - 1 За смаком
- Суші імбир - 1 За смаком
1
Приготовим рис. Рис ретельно промийте його (5-6 раз) під холодною проточною водою і залийте водою так, щоб вона на 1 см покривала рис. Залиште настоюватися на 30 хвилин. Після того як рис настоявся, злийте воду.
2
Залийте рис 500 мл води і поставте на вогонь. Варіть до готовності.
3
Приготовим заправку к рису. До 4 ст. Ложок рисового оцту додайте цукор і сіль, поставте на середній вогонь варитися. Доведіть до кипіння, слідувати, щоб весь цукор розчинився. Остудіть.
4
У вже готовий теплий рис влийте заправку, ретельно перемішайте. Накрийте рис рушником, щоб він не висихав.
5
Огірок помийте, просушіть, видаліть насіння і розріжте вздовж тоненькими смужками на 8 частин.
6
Тунецьь наріжте його аналогічно огірку, з 8 тонких смужок.
7
Займемося оцтової водою. Для приготування візьміть ¼ чашки звичайної води і змішайте з 1 ст. Ложкою рисового оцту.
8
Приступимо до підготовки норі. Лист нори разрежьте пополам (розрізати потрібно з більш довгої сторони, так щоб у вас з одного листа норі вийшло два прямокутника).
9
Так як всі інгредієнти готові, можемо приступати до формування самого ролу.
10
Килимок для суші розмістіть перед собою таким чином, щоб палички з яких він складається, були розташовані від вас горизонтально і при цьому була можливість закриття цей килимок в трубочку.
11
На розгорнутий килимок кладемо норі так, щоб відстань внизу між норі і килимком було 2 см.
12
Змочіть руки в оцтової воді і візьміть необхідну кількість рису (приблизно 2-3 ст. Л.). Відступите від низу норі 1, 5 см і викладайте рис уздовж всього листа. Розправте рис по всій поверхні норі таким чином, щоб без рису залишилося 1, 5 см внизу і 2 см вгорі.
13
Візьміть тунець і огірок. Викладіть їх посередині рису.
14
Приступимо до найскладнішого, а саме до скручування ролу. Підтягніть до себе край килимка і загорніть його таким чином, щоб він приземлився якраз у тому місці, де закінчується рис на норі. Так ви сформуєте майбутній рол. Тепер знову підтягніть килимок до себе і зробіть те ж саме ще раз, щоб ваш рол щільно закрутився і рис не визирав.
15
Ролл готовий, залишилося його нарізати. Розріжте його навпіл, потім покладіть дві частини ролу разом і розріжте ще на 3 частини. В результаті у вас повинно вийти 6 шматочків з одного ролу.
16
Подавайте роли з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.
Смачного!
Смачного!